Kom de heerlijke Provençaalse specialiteiten ontdekken

Met vakantie op onze familiecamping?

Gun jezelf een smakelijk tussendoortje tijdens je kampeervakantie in de Var...

En creëer je eigen ‘madeleine de Proust’ tijdens je bezoek aan de biscuiterie ‘Péchés Gourmands’ in Aix-en-Provence, Sanary-sur-mer of Toulon.

Oké, je hebt flink gewerkt aan een zomers droomfiguur… maar vakantie vieren is ook een beetje de teugels laten vieren als het om een strak regiem gaat toch? Je weet hoe graag je camping je de gastronomie provençale wil laten ontdekken aan de hand van traditionele recepten en andere artisanale producten. Daarom nodigen we je graag uit voor een kleine excursie naar de Biscuiterie Péchés Gourmands in Toulon om er allerhande specialiteiten te proeven, de een nog lekkerder dan de andere!

Een familiegeschiedenis die begint in de Var

Alles begint in Sanary-sur-Mer, waar het familiebedrijf z’n deuren opent in 1993. Vast besloten het gastronomisch erfgoed van de Provence in ere te houden, doet deze familie van ambachtslui en handelaars er alles aan zijn traditionele koekjes en snoepgoed onder de aandacht te brengen bij tal van gastronomische manifestaties in Frankrijk en Navarra (Spanje).

In 2000 opent de eerste wnkel in Sanary-sur-Mer, de eerste van een lange reeks, want in de navolgende jaren komen er ook filialen in Toulouse, Chartres, Perpignan, L’Isle-sur-la-Sorgue, Pézenas, Le Castellet, Vaison-la-Romaine, Hyères-les-palmiers, Albi, Nîmes, Belfort, Toulon, Marseille, La Rochelle, Aix-en-Provence.

Illustratieve afbeelding – By Thomas Ulrich de Pixabay

Koekjes, maar dat niet alleen…

Omdat je vakantie in de Var leuk moet zijn voor de hele familie, moet er ook voor iedereen iets lekkers te smikkelen zijn!

En hoewel de klassieke koekjes (sablés, navettes, mantécaos, croquants…) natuurlijk niet te versmaden zijn, biedt de Péchés Gourmands volop ander onweerstaanbaar lekkers, zoals de calissons (typisch voor Aix-en-Provence), noga, caramels of – voor de liefhebbers van cacao – chocolaatjes (met olijf, gevuld…) maar ook confitures, honingsoorten, siropen… je zou zo je koffer kunnen vullen met al die heerlijke souvenirs van je vakantie in Zuid-Frankrijk!

Wil je weten hoe die heerlijke biscuits gemaakt worden? De fabriek is te bezoeken en wijdt je graag in in de geheimen, ook toegankelijk voor mindervaliden.

Net als onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® met stacaravans en waterpark is de biscuiterie toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking (PMR), en beschikt ze over het label Tourisme & Handicap.

‘Péchés Gourmands’ biedt onder meer gratis rondleidingen met gids in de koekjesfabriek voor groepen en individueel, op reservering.

  • Koekjes maker "Péchés Gourmands"
    À Toulon :
    1 Place Camille Ledeau

    Au Castellet :
    2 Rue de la Congrégation
  • Phone : 09 63 51 22 52

SCHEMA'S Koekjes maker "Péchés Gourmands"

Afhankelijk van de boetieks.
Neem contact met ons op.