Turquoise water en fijn zand
op een paar minuten van de camping
Het strand van La Fossette – Le Lavandou, Côte d’Azur
Het strand van La Fossette, een klein stukje paradijs
In Le Lavandou, Provence

Le Lavandou

Voor een dagje strand, luieren en shoppen: Le Lavendou! Op 20 min van Camping de La Pascalinette®.
Welkom in Le Lavandou: een vissersdorp in de Var dat zich over zo’n 12 km langs de kust uitstrekt en dat vroeger een wijk van de stad Bormes-les-Mimosas was.

Je komt er via de departementale autoroute die je al op 2 min van de camping opdraait, of je rijdt via het centrum van La Londe-Les-Maures.

Le Lavandou ligt aan de Méditerranée en is een van de populairste badplaatsen aan de Côte d’Azur.
Het dorp wordt ook wel ‘La cité des Dauphins’ of ‘La Station aux 12 sables’ genoemd. Genesteld aan de voet van het Massif des Maures, met een uitbundige vegetatie; het is dan ook een beschermd natuurgebied, waardoor je meteen begrijpt wat voor groene uitzondering Camping de La Pascalinette ® is.

Het mooiste erfgoed van Le Lavandou is het strand, dat dan ook diverse onderscheidingen in de wacht wist te slepen. Zoals ‘Le Pavillon Bleu d’Europe’, een ijzersterk toeristisch keurmerk dat symbool staat voor voorbeeldig milieubeheer, ‘le Pavillon Etoiles de Mer’ dat de optimale kwaliteit van het zwemwater aangeeft, en ‘La Certification eau de baignade’ dat een snelle implementatie van een waterkwaliteitsbeheersysteem voor het zwemwater aanmoedigt en beoordeelt.

Het water is er turquoise, het fijne zand van de stranden is overwegend wit: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje luieren. Op de meeste stranden zijn er restauratiemogelijkheden. In het stadscentrum kun je langs tal van boetiekjes slenteren en vakantiesouvenirs uit de Var opdoen.

En eenmaal terug op Camping de La Pascalinette® kun je de dag besluiten met een van de avondanimaties, of genieten van een nachtelijke duik in het zwembad van het waterpark/parc aquatique van de camping: dat is nog eens een kampeervakantie in de Var!

  • Le Lavandou
    83980 Le Lavandou
  • Latitude : 43.138030
    Longitude : 6.370615