Bormes-les-Mimosas

Camping de La Pascalinette® stelt een uitstapje voor naar het mooie stadje Bormes-les-Mimosas, op een kwartiertje rijden van je favoriete camping!

Aangeplakt tegen z’n berghelling aan de voet van het Massif des Maures, in het hart van de Côte d’Azur met uitzicht op de Îles d’Or, is dit middeleeuwse dorp in de Var een niet te missen attractie voor iedereen die van historische ‘stenen’ en prachtige bloemen houdt. Het dorp eindigt in het jaarlijkse Europese concous voor mooiste Villes et Villages fleuris (mooiste bloemensteden en -dorpen) steevast in de hoogste regionen. Een prachtige botanische route slingert door zijn kronkelende straatjes.

Ontdek de historische architectuur en geniet van de onweerstaanbare charme.
Wandel zo maar wat langs de winkeltjes en bewonder de gebeeldhouwde portieken, de gevels in de kleuren van de Provence, en vooral het prachtige uitzicht op de vlakte en de Îles d’Or: de Gouden Eilanden.

Van al dat wandelen langs stijgende en dalende straatjes op een mooie zomerdag krijg je het warm, en dorst. Dus eenmaal terug op Camping La Pascalinette® ren je natuurlijk meteen door naar het waterpark voor een verkoelende duik en een verfrissend drankje.

Parkeergelegenheid is er op diverse lokaties in het dorp.

 

  • Bormes Les Mimosas
    83230 Bormes-les-Mimosas
  • Latitude : 43.1573831
    Longitude : 6.2214398