Klimmen in Châteauvert Provence

© Fleur d’image

Ontdek Châteauvert of de kliffen Correns op een uurtje rijden van de Camping De La Pascalinette®, Niet te verwarren met le domaine de Château vert , de wijnboerderij in la Londe.

Op een paar minuten ( 4km) afstand van het dorpje Correns gelegen boven de kloven de Vallon Sourn, ligt een klif die uiterst geschikt is voor een dagje klimmen met familie of in groepsverband.

Op een idyllische rustige plek , deze klif telt meer dan 200 klimroutes van gradatie 3A tot 8B dus keus genoeg voor elk niveau klimmer. De kalkrotsen zijn verdeeld in 36 zones.

Georiënteerd op het zuiden , behalve de grote wand (op het oosten, dus ideaal in zomer!) De zone is fantastisch en erg bosrijk en u kunt een duik nemen in de rivier d’Argens die door dit gebied stroomt…

Ontdek het plezier van klimmen in de Provence tijdens uw vakantie!
In Correns zijn leuke winkeltjes met souvenirs en lokale producten ( biologisch please! ) en u kunt er aardig makkelijk parkeren.

Op de terugweg naar de camping is een bezoekje aan de waterval van Sillans-la-Cascade of het typische authentieke dorpje Cotignac zeker de moeite waard !

  • Klimmen in Châteauvert Provence
    83670 Châteauvert
  • Latitude : 43.499326
    Longitude : 6.026620