Collobrières: hier wil je wandelen

Collobrières: hier wil je wandelen

Collobrières

Collobrières, karaktervol dorp in de Provence in Frankrijk

kastanje hoofdstad!

Ontdek de hoofdstad van de kastanje ...

Collobrières, gelabeld "Dorp van karakter" in het zuiden van Frankrijk

Op een half uur van de camping ligt het plaatsje Collobrières uit de XIIe eeuw tegen een berghelling aangeplakt. Vooral bekend als hoofdstad van de kastanje, en vanwege zijn gekonfijte kastanjes.

Maar wie even verder kijkt vindt er ook de natuurlijke schoonheid van het Maures-gebergte, met zijn typische flora van kurkeiken, heide, arbutus, duindoorn, enz., zoals je die ook op de camping vindt. Alleen de kastanjeboom hebben we (nog) niet… In de omgeving vindt je ook een onbekende en geheimzinnige abdij: de chartreuse de la Verne.

In dit pittoreske plaatsje wordt elk jaar in mei een eco-vriendelijk natuurfestival georganiseerd, in augustus het fontijnenfestival om te vieren dat het dorp water kreeg, in september draait alles om kunst, en dan is er vanzelfsprekend het kastanjefeest in oktober.

Collobrières is erkend als ‘village de caractère du Var’ (karakterstiek plaatsje), net als zeven andere plaatsjes: Aups, Bargème, Cotignac, La Cadière-D’azur, Le Castellet, Mons et Saint-Martin-De-Pallières.

©Photos OT Collobrières

Collobrières
83910 Collobrières

Latitude : 43.236329
Longitude : 6.308605