Cotignac : dorp in Le Var en de Provence Verte (de groene Provence).

Cotignac is een Provençaals dorp in het hart van het departement Le Var.

Village de Cotignac

Op iets minder dan 50 kilometer van de 4 sterren-camping Les Jardins de la Pascalinette vind je Catignac, een typisch Provençaals dorp dat beslist de moeite van een visite waard is.

Een onbetwist hoogtepunt in de ‘Provence Verte’ (de groene Provence) met zijn talrijke kunstenaarsatleliers en gebouwen met een religieuze achtergrond.

Cotignac is een van de favoriete dorpen van de Fransen zelf. Het wordt gedemomineerd door twee vierkante torens en de restanten van een feodaal kasteel.

Cotignac is officieel erkend als een karakteristiek dorp (‘village de caratère’) in Le Var, op minder dan een uurtje rijden van de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix.

Maar Cotignac is vooral bekend om de heiligdommen van Saint-Joseph du Bessillon en de Notre-Dame-de-Grâces, die jaarlijks iets van 140.000 katholieke pelgrims tot een bezoek verleidt, vooral mensen met een kinderwens

Van alles te ontdekken en een adembenemend uitzicht !

Grotten van ver voor de jaartelling, een Provençaalse markt, boetieks en ateliers, dat onder meer kun je verwachten als je je vakantie op de familiecamping in de Var verrijkt met een bezoekje aan Cotignac.


Village de Cotignac
83570 Cotignac

Latitude : 43.3147
Longitude : 6.0900