Te bezoeken dorp in de Provence
Een karakteristiek dorp: ontdek Cotignac
Tijdens je verblijf op de camping in de Provence
Provençaals dorpje Cotignac in de regio ‘Provence Verte’
Ontdek de regio ‘Provence Verte’
Bezoek Cotignac!

Cotignac is een Provençaals dorp in het hart van de Var.

Op iets minder dan 50 kilometer van de 4 sterren-camping Les Jardins de la Pascalinette vind je Catignac, een typisch Provençaals dorp dat beslist de moeite van een visite waard is.

Een onbetwist hoogtepunt in de ‘Provence Verte’ (de groene Provence) met zijn talrijke kunstenaarsatleliers en gebouwen met een religieuze achtergrond.

Cotignac is een van de favoriete dorpen van de Fransen zelf. Het wordt gedemomineerd door twee vierkante torens en de restanten van een feodaal kasteel.

Cotignac is officieel erkend als een karakteristiek dorp (‘village de caratère’) in Le Var, op minder dan een uurtje rijden van de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix.

Maar Cotignac is vooral bekend om de heiligdommen van Saint-Joseph du Bessillon en de Notre-Dame-de-Grâces, die jaarlijks iets van 140.000 katholieke pelgrims tot een bezoek verleidt, vooral mensen met een kinderwens

Van alles te ontdekken en een adembenemend uitzicht !

Grotten van ver voor de jaartelling, een Provençaalse markt, boetieks en ateliers, dat onder meer kun je verwachten als je je vakantie op de familiecamping in de Var verrijkt met een bezoekje aan Cotignac.


  • Het dorp Cotignac
    83570 Cotignac
  • Latitude : 43.3147
    Longitude : 6.0900