Camping vlak bij Lavandou aan de Côte d’Azur
Het is zomer...
Geniet van de zon in Zuid-Frankrijk om je weer op te laden
Camping Zuid-Frankrijk sportieve vakantie
Ideeën voor een sportieve vakantie op de camping in de Provence

Paddle, wat is dat?

Ook wel ‘stand up paddle’ genoemd, een sport waarbij je rechtop op een soort van surfplank staat en je je voortbeweegt door te roeien met een peddel.

Stand up paddle en Méditerranée.

Dat kan een stijve of een opblaasplank zijn, en je kunt er een kopen als je regelmatig paddlet, of er eentje huren bij een van de vele watersportcentra, zoals in La Londe, in Hyères en op Les îles d’Or… (maar u mag ze niet gebruiken in het parc aquatique van de camping!)

De sport is afkomstig uit Polynesië en is eenvoudig te beoefenen, al moet je er wel redelijk gespierd voor zijn en een (erg!) goed evenwichtsgevoel hebben. Er wordt zelfs beweerd dat paddle eerder bestond dan surfen, en niet andersom!

Of je nu een beginner bent of alleen maar rust zoekt, een ontdekkingstochtje langs de Côte d’Azur ligt voor iedereen onder handbereik…

SUP (stand up paddle) is voor iedereen toegankelijk en een ideale manier om een beetje bij te bruinen in de zon van de Var, gewoonweg te genieten, zomaar een visstekje op te zoeken (vergeet geen snackje, reddingsvest en mobieltje mee te nemen).

Op slechts een paar kilometer van de camping zijn paddles te huur op vrijwel alle stranden van Hyères en La Londe, per halve of hele dag.