Château de l'Aumerade in Pierrefeu

Je bent op vakantie op onze camping in de Var en je wilt de schatten van de Provençaalse wijngaarden ontdekken?

Rondleidingen, proeverijen, uitleg… de grootste Grands Crus classés hebben straks geen geheimen meer voor je.

Op slechts een paar minuten van La Londe-les-Maures, vlakbij de camping, kun je het wijndomein Château de l’Aumerade in Pierrefeu bezoeken.

Je logeert op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in Hyères en je wilt graag de beroemde crus ontdekken waaraan de Côtes de Provence zijn bekendheid dankt?

Onze camping, die wordt omringd door de wijngaarden van La Londe, kan je geen beter adres aanraden dan het Château de l’Aumerade in Pierrefeu in het hart van het Massif des Maures.

Middenin een enorm domein van 80 hectares, overschaduwd door weelderige platanen die nog uit de eeuw van Henri IV stammen, houdt het Château de l’Aumerade zijn traditie al 4 eeuwen in stand! De familie Fabre zelf gebruikt haar kennis en passie sedert 1932 om de grootste familiewijngaard van de Var te worden.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est vignoble-var-camping-1024x683.jpg.
Illustratieve afbeelding – By JillWellington – Pixabay

Laat de gelegenheid niet lopen om de grootste crus classés Côte de Provence te ontdekken tijdens je kampeervakantie in de Var!

Een kampeervakantie aan de Côte d’Azur is ook een prima gelegenheid nieuwe smaken te ontdekken die onze rijke streek te bieden heeft. Het Château de l’Aumerade is een trotse ambassadeur omdat het zijn passie voor de wijnstok graag deelt middels de exceptionele crus – met name de fameuze cuvée Marie-Christine die wereldwijd beroemd is – maar ook door zijn kennis te delen via gratis proeverijen en cursussen oenologie.

De Provence, dat is ook olijfolie en santons!

De santons (kleine gebakken kleipoppetjes die je ook in Aubagne kunt ontdekken), vormen een onlosmakelijk onderdeel van het Provençaalse erfgoed. Je vindt ze ook terug op Château de l’Aumerade in diens prachtige museum, waar maar liefst 2.000 santons vanaf de 18e eeuw tot nu, zijn samengebracht!

En voor de lekkerbekken onder ons is er ook nog de boetiek, waar je olijfolie, tapenades en confitures kunt vinden! Het is wel zo goed als zeker dat je niet met lege handen zult terugkomen van je bezoek! Geen mooiere souvenirs om mee te nemen van je vakantie in de Var! Tenzij je natuurlijk besluit om ze meteen te proeven met een glas frisse rosé erbij als aperitief, heerlijk geïnstalleerd op het terras van je stacaravan in de schaduw van de pijnbomen!


Het personeel is getraind op de ontvangst van mensen met een beperking

Musée du santon: gratis

Proeverij met uitleg: € 5

Rondleiding en proeverij met uitleg: € 11.

  • Château de l'Aumerade
    Château de L'Aumerade, Route de Puget ville
    83390 Pierrefeu du Var
  • Phone : 04 94 28 20 31
  • Latitude : 43.25863382298801
    Longitude : 6.145710315346117

SCHEMA'S Château de l'Aumerade

Geopend: dinsdag – vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 18 uur. Zaterdag van 9.30 tot 18 uur. Gesloten op zondag en maandag en op feestdagen.