Le canyon du Haut-Jabron

© LG-photo

Op een kleine twee uur rijden van de camping, kun je op een geweldige en sensationele manier kennis maken met de Provence! De ultieme natuursport: bij wildwaterkanoën (of kajakken) heb je een echte band met de rivier, in een bijzondere en schitterende omgeving. Voeg er de sensatie aan toe en je bent verzekerd van een geslaagde vakantie. Toch?

De Jabron is een zijrivier van de Durance, net als de Verdon, die door de Alpes de Haute Provence stroomt, het buurdepartement van de Var.

Een stevige wandeling van ruim een half uur (45 – 50 min terug), deze prachtige kloof hoef je niet te ‘abseilen’ (tenzij je dat wilt, dan hebben we het over een hoogte van zo’n 15 meter).

© LG-photo

Geschikt vanaf 10 jaar, niveauverschil van hooguit 5 m.

Het gehele jaar toegankelijk, maar blijf wel voorzichtig en bel vooraf een gids, als het water hoog staat en let goed op het weerbericht zodat je niet in onweer terechtkomt!

Lengte van de canyon: circa 400 m

Er zijn diverse centra die kano-afdalingen organiseren, en waar je ook materiaal kunt huren dat bij de tocht zit inbegrepen (helm, harnas, wetsuit).

Neem ook badkleding plus reserveschoenen mee, want je kanoschoenen (type baskets, die je tijdens de afdaling draagt) zijn gegarandeerd doorweekt!

Een dag vol heftige ervaringen, en als je er nog niet genoeg van hebt, denk dan op de terugweg alvast aan het heerlijke bad dat je wacht in het verwarmde zwembad van je favoriete camping! En als je geen genoeg kunt krijgen van waterglijbanen, dan hebben we er daar ook genoeg van 😉

  • Canyoning in de Haut Jabron
    Peyroules
    04120 Castellane
  • Latitude : 43.844908
    Longitude : 6.533110