Toulon ? Ga naar het departementale Museum van de Le Var en naar de Jardin du Las.

Een rondleiding door het departement Le Var, met al zijn rijkdommen.

Ontdek met het hele gezin het Museum van het departement Le Var.

Geologie, paleonthologie, prehistorie, de geschienis van plant en dier …en nog veel mer waarvan je van alles zou willen weten.

Les Jardins de la Pascalinette is in de eerste plaats een 4-sterren gezinscamping. Maar we helpen graag als je plannen maakt voor uitspapjes, met of zonder kinderen.

In Toulon, maar 20 minuten van Hyères, vind je het Museum van het departement Le Var. Bestond in 2018 al 130 jaar. Steeds gemoderniseerd en nu dus ook met een rolstoel toegankelijk, zijn er steeds bijzondere exposities, naast de permanente tentoonstelling van minstens 2.000 bijzondere objecten. Het museum heeft er overigens meer dan 250.000.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est Interieur_museum_dhistoire_naturelle_de_Toulon-1024x683.jpg.
Crédit photo : commons.wikimedia.org

Op zo’n 500 m2 ontdek je Le Var.

In dit gratis (!) toegankelijke museum kom je van alles te weten over regionale mineralen, zeeplanten uit de 18e eeuw, er zijn verbazingwekkende afbeeldingen van de eerste mensen. Maar het museum gaat ook over andere zoogdieren, vogels, insecten dinosaures-eieren… je kijkt je ogen uit.

Twee in één :  vakantie én leerzame geschiedenis !

Hoe je er komt, bij het museum ? Eerst langs de schitterende departementale Jardin du Las, met bomen en planten uit de hele wereld. Niet voor niks onderscheiden als een ‘jardin remarquable’ (bijzondere tuin). Je ontmoet er een eenzame cederboom die waakt over alles wat groeit en bloeit en die als het ware het erfgoed van de tuin beschermt.

Dus al je vakantie viert op je camping aan zee in Le Var, ga altijd even kijken in die Jardin du Lac, de meeste mensen worden er echt blij van.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est boys-5630669_1920-1024x683.jpg.
Crédit photo : jatocreate – Pixabay
  • Het departementale Museum van Le Var- de onderscheiden tuin Le Jardin du Las.
    737 Chemin du Jonquet Jardin départemental du Las
    83200 Toulon
  • Phone : 04 83 95 44 20
  • Latitude : 43.14280
    Longitude : 5.91048

SCHEMA'S Het departementale Museum van Le Var- de onderscheiden tuin Le Jardin du Las.

Openingstijden van het museum : dinsdag tot zondag (9-18 uur), behalve feestdagen.
Jardin du Las : 9-18 uur, behalve bij regen ; het museum is dan wel open.