Een heerlijk groene omgeving
In het hart van de stad Hyères
Een schitterende exotische tuin
Een heerlijk familie-uitje

Botanische tuin in Hyères voor de hele familie

Op minder dan tien minuten van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® kun je met het hele gezin genieten van het Parc Olbius Riquier, geklasseerd als Jardin remarquable (bijzondere tuin)!

Vond je ons parcours botanique mooi? Ga dan eens kijken bij dit 7 hectares grote park waar meer dan 2000 bomen en cactussen te vinden zijn!

Hoe kom je vanaf de camping bij het Parc Olbius Riquier?

Dat is zo simpel als wat! Volg ongeveer zes kilometer de départementale D98 richting Hyères tot aan de Avenue Ambroise Thomas (tot de kruiing met de Avenue Léopold Ritondale) en je bent er! De toegang is gratis en er is meer dan voldoende parkeerruimte langs het park of bij het gemeentelijke zwembad.

Een stukje geschiedenis… over het ontstaan van dit unieke park in de Var

Een paar jaar later werd een overeenkomst ondertekend tussen de gemeente en Albert Geoffroy Saint-Hilaire (toenmalig directeur van de Jardin d’acclimatation in Parijs), die toestemming gaf voor de creatie van een plek waar veel tropische soorten die in onze streken zouden kunnen acclimatiseren, konden worden gekweekt. Dat werd de Jardin d’acclimatation van Hyères (Var), de huidige Clos-Ricquier, die in feite een dependance was van de Jardin d’acclamatition in Parijs.

Deze trots van de stad is in feite een van de eerste echte palmkwekerijen. En dat hebben we te danken aan het initiatief van Étienne Geoffroy Saint-Hilaire aan het einde van de 19e eeuw.

De tuin werd twee keer gerenoveerd, in 1965 en in 1991, om hem in al zijn luister te herstellen.

Het Parc Olbius Riquier in Hyères, puur geluk voor groot en klein!

In de tuin is ook een klein dierentuintje te vinden, met hertjes, geiten, ganzen, parkieten, papegaaien, een struisvogel, pauwen, eenden en aapjes!

In de tropische kas heb je misschien het geluk fel gekleurde tropische vogels te zien!

Een vredige omgeving om heerlijk te ontspannen in de schaduw van eeuwenoude bomen of bij de waterval. Er staan bankjes en een aantal grasvelden is vrij toegankelijk. Even helemaal weg van de dagelijkse sleur in deze schaduwrijke omgeving met z’n bruggetjes, meertjes, vijvers met kleurrijke vissen. Ook onze viervoeters zijn er welkom, mits aangelijnd.

Een beetje trek, grote dorst? Geen probleem! Er is een (snack)bar met terras voor drankjes en ijsjes tegenover het vertrekpunt van het toeristentreintje.

Plantkunde liefhebber?

Na een wandeling langs ons botanische parcours Sentier botanique Décou’Verte®, kun je op slechts een paar kilometer van de camping dit schitterende park ontdekken. Een heerlijk wandelpark en een botanische tuin ineen, waar tal van exotische bomen en planten worden gekweekt zoals de Howea forsteriana of de Araucaria araucana. Deze tuin met het label ‘Jardin remarquable’ heeft een tropische kas met talloze tropische planten (hibiscus, bananenboom, agaves, palmen, bamboe, cactus, vetplanten…) en is het hele jaar geopend voor het publiek.

Openingstijden van de exotische kas:

Maandag tot vrijdag van 8.45 – 12.00 tijdens de zomer

8.00 – 11.00/13.30 – 16.45 in de winter.

  • Parc Olbius Riquier - Hyères
    83400 Hyères-les-palmiers
  • Latitude : 43.110564
    Longitude : 6.135847

SCHEMA'S Parc Olbius Riquier - Hyères

Januari 7.30 – 17.30
Februari 7.30 – 18.00
Maart 7.30 – 19.00
April 7.30 – 20.00
Mei 7.30 – 20.00
Juni 7.30 – 20.00
Juli 7.30 – 20.00
Augustus 7.30 – 20.00
September 7.30 – 20.00
Oktober 7.30 – 19.00
November 7.30 – 17.30
December 7.30 – 17.00