Strand van Cavalière Est in Le Lavandou

Om nog meer te genieten van uw vakantie op Camping de La Pascalinette®, een uitstapjestip: er is een erg mooi strand op amper 30 min. van de camping: het strand van Cavalière Est, zo’n 7 km van het centrum van Le Lavendou. Het strand ligt in de wijk Cavalière, juist voor Cap Nègre.

Groot (1,4 km) en prachtig strand met fijn, helder zand. Het strand van Cavalière Est bij Le Lavandou is bovendien een ideaal strand voor gezinnen met kinderen want er is van alles te beleven: een zeilschool, maar ook parasailen, jetski, waterskiën, beach volley, verhuur van waterfietsen enzovoort. Wie weet krijgt u de kinderen wel het waterpark met watergijbanen op de camping uit, voor een uitje naar dit strand. 😉


Het strand is tijdens de zomermaanden bewaakt. De bijnaam van het strand is ‘La Sportive’ vanwege het activiteitenaanbod. Er zijn ook wat restaurants met privéstrandjes.

Om er te komen neemt u vanaf Camping de La Pascalinette de D559 richting Saint-Tropez. Parkeren kan langs de weg, op het grote (betaalde) parkeerterrein (waar elke zondag de vlooienmarkt wordt gehouden), of op het marktplein (m.u.v. maandagmorgen van juni-september).

Voldoende schaduw dankzij de grote pijnbomen langs het strand.

Goed beschut tegen de wind, behalve als die uit het westen waait en voor flinke golven zorgt.

  • Strand van Cavalière Est in Le Lavandou
    Avenue du Cap Nègre
    83980 Le Lavandou
  • Latitude : 43.150479
    Longitude : 6.434642