De tropische dierentuin van La Londe

Onze camping in de Var biedt zoveel verschillende bomen en plantensoorten afkomstig uit heel de wereld, dat je je al gauw in een (sub)tropisch bos waant. Het enige dat ontbreekt zijn de exotische wilde dieren! Maar die kun je vinden in de tropische dierentuin van La Londe-les-Maures, op nog geen vijf minuten afstand van Camping de La Pascalinette®.

Ga kijken en ontdek met z’n tweetjes of samen met het hele gezin op amper 5 minuten van de verwarmde zwembaden en het waterpark van onze comfortabele camping een onverwachte attractie, ideaal voor natuurliefhebbers.
In de schitterende dierentuin van La Londe-les-Maures vind je tal van prachtige vogels en bijzondere andere dieren.

Maar liefst meer dan 5 hectares herbergen ruim 250 diersoorten van overal ter wereld, te midden van een keur aan exotische planten: kapucijnapen, doodshoofdaapjes, maki’s, tal van vogelsoorten, wallabie-kangoeroes (die je mag voederen), maar ook schildpadden, ezeltjes en geiten. Ze wonen in goed onderhouden grote verblijven met verkoelende vernevelingsinstallatie voor als het ‘s zomers heet is.

La Londe-les-Maures: Centrum voor beschermde en met uitsterven bedreigde diersoorten

De tropische dierentuin van La Londe-les-Maures is een erkend en belangrijk opvangcentrum voor bedreigde diersoorten. Ook is er een fokprogramma voor deze diersoorten, naar voorbeeld van de opvang voor katachtigen op de Mont-Faron in Toulon.
Bij uw bezoek aan de dierentuin kunt u wellicht helpen bij het voederen!
Heus, voor kinderen en ook voor volwassenen is dit een onvergetelijke belevenis.

Praktische tips:

Trek gekregen tijdens uw uitstapje? Geen probleem: ter plekke is er een picknickplaats, met vanzelfsprekend een heerlijke speelweide voor de kinderen erbij.
Op reservering is het ook mogelijk om uw aangename bezoek aan het park uit te breiden met een workshop van een halve dag, waarbij u samen met een dierenverzorger de bewoners van de dierentuin beter kunt leren kennen en van dichtbij kunt observeren (vanaf 16 jaar).

Meer informatie: (+33)(0)4 94 35 02 15.
Kortom, neem er gerust alle tijd voor om de dieren en de planten van deze bijzondere dierentuin te bewonderen. Geniet van een fantastisch dagje uit – samen, of met de hele familie – op nog geen steenworp afstand van uw favoriete camping in de Var in Zuid-Frankrijk.

  • De tropische dierentuin van La Londe
    583 Rte de St Honoré
    83250 La Londe-les-Maures
  • Phone : 06 03 82 00 98
  • Latitude : 43.14741
    Longitude : 6.25518

SCHEMA'S De tropische dierentuin van La Londe

Van april tot september:
Elke dag :
10:00 - 19:00 uur