Mythen van de Provence
Les Deux Frères zijn herkenbaar
tussen alle andere op Cap Sicié
Duikersplek in de Provence
Onveranderlijke silhouetten langs de kust van de Provence:
Les Deux Frères gezien vanuit Saint-Elme

De twee broers: voor altijd verbonden.

Onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® is een bekende naam in de omgeving van Londe-les-Maures. En wij vinden het erg belangrijk om de vakantiegangers in onze regio in het zuiden van de Provence, kennis te laten maklen met de typerende dorpjes en prachtige landschappen. We hebben er zelfs een aparte naam aangegeven, namelijk Nos Coins de Paradis ® (Onze Paradijselijke hoekjes).

De geschiedenis van een regio gaat vaak gepaard met vele mythen en legenden die, zoals jezelf zal ontdekken, hier in grote mate aanwezig zijn.

Hierna gaan we je wat vertellen over één van die legendes, die van de Deux Frères (de twee broers), een formatie van twee stenen die voor de kust van Fabregas bij La Seyne sur Mer liggen, op ongeveer 40 minuten rijden van je favoriete camping aan zee!

Kraken, zeemeerminnen en mythologie

“Wees voorzichtig, matroos, waag je nooit te dicht bij de Twee Broers, je riskeert gek te worden of zelfs je leven te verliezen!”… Dit zou de gemiddelde bezoeker destijds hebben moeten ontmoedigen…! Volgens de legende verslindt een gigantische octopus namelijk onoplettende bezoekers! In de jaren zestig werd zelfs gezegd dat de autoriteiten een hek om het eilandje hadden geplaatst om de dood van al te nieuwsgierige duikers te voorkomen.

De mythe van de Twee Broers (voorheen Rochers des Freirets genoemd) heeft meerdere versies van de legende opgeleverd. Een van deze versies gaat over twee vissersbroers die onafscheidelijk waren, totdat een zeemeermin de jongste van de twee verleidde en hem naar de bodem van het water lokte. De oudste, die hem probeerde te redden, ontdekte dat zelfs de dood de charme van het zeedier niet kon weerstaan. Tijdens zijn lijden smeekte hij Apollo (waarom Apollo?) om hun leven te sparen en hen voor altijd onafscheidelijk te maken. En zo werden ze omgevormd tot twee tweelingrotsen voor de kust van Cap Sicié.

De tweede versie van de legende doet denken aan een gewonde zeemeermin op het strand, die de twee matrozen wilden helpen. Tot hun ongeluk werden ze allebei smoorverliefd en vermoordden ze elkaar. De zeemeermin keerde terug naar de golven en smeekte Poseidon om ze een schijnbare en onveranderlijke vorm te geven ter herinnering aan hun gedeelde passie. De God van de zeeën en oceanen schonk hem toestemming door de twee ongelukkige mensen in twee rotsen te veranderen.

Deze plaats is vandaag de dag nog steeds zichtbaar vanaf het strand van Sablettes in La Seyne-sur-Mer en verwelkomt vele watersporters en duikclubs die excursies aanbieden naar een nabijgelegen wrak. Dit is ook één van de favoriete duikplekken van vakantiegangers die van sportieve vakanties houden!

Tot snel voor een nieuwe aflevering van de mythen en legendes van de Provence!

  • Mythen en legenden in de Provence: de 2 broers
    83500 La Seyne sur Mer
  • Latitude : 43.04879
    Longitude : 5.86838