Een voorproefje van het paradijs
dichtbij de camping
Duik in de blauwe lagune van de transparante wateren
van De Cap Taillat strand

Plage de l'Escalet – Cap Taillat, Ramatuelle : wandelen of luieren

Wandelen door het hart van de pure natuur op amper 50 km van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®

Verrijk je vakantie met een voor iedereen toegankelijke wandeling langs de schitterende Côte d’Azur en haar beschermde natuurgebieden!

Hoe kom je bij het strand van Escalet vanuit de camping?

Vanaf de camping kom je bij dePlage de l’Escalet in de gemeente Ramatuelle via twee routes: binnendoor (een klein uurtje rijden vanaf de camping) of via de kust (ongeveer 1.10 uur). Die laatste route voert via Bormes-les-Mimosas, Cavalière, Cavalaire-sur-Mer, la Croix-Valmer om te eindigen bij Ramatuelle.

La Plage de l’Escalet, een idyllisch plekje in de Var

Zodra je aankomt word je betoverd door het schitterende méditerrane landschap dat het strand van Escalet biedt. Met z’n pijnbomen en turquoise water waar geen aanzichtkaart tegenop kan! Een mooi alternatief voor het waterpark op de camping, waar je na afloop natuurlijk nog wel even een verfrissende duik neemt!

Cap Taillat, Ramatuelle

Van het strand van Escalet naar Cap Taillat, een heerlijke wandeling!

Middenin het parc national de Port-Cros op het schiereiland van Saint-Tropez in de Var, loop je van het strand van Escalet naar Cap Taillat, een erkend natuurgebied.

Over een afstand van 3,5 kilometer (ongeveer een uur) is het pad bewegwijzerd en ontworpen om de fauna en flora van dit ecologisch belangrijke gebied te beschermen. Ook het Conservatoire du Littoral zet zich hiervoor in. Natuuramping Les Jardins de La Pascalinette®, die milieu en ecologie een warm hart toedraagt, beveelt je van harte aan deze ongerepte omgeving te ontdekken.

Hoewel het gebied gemakkelijk toegankelijk is, moet je toch wel wandelschoenen aanhebben om de voor de omgeving karakteristieke zanderige landengte te kunnen belopen. Vertrek vanaf een van de parkeerplaatsen aan het strand (de meest noordelijke is zelfs in de zomer gratis). Loop 300 meter door, langs een privé-domein en een (tijdens de zomer betaald) parkeerterrein, waar de sentier du littoral begint, richting Cap Taillat.

Onderweg kom je langs aantrekkelijke kleine natuurlijke baaien (waarvan enkele voor naturisme zijn gereserveerd).

Panoramisch uitzicht over de Provence!

Het wordt ook wel Cap Cartaya genoemd en strekt zich uit over de gemeenten Ramatuelle en Le Croix-Valmer. Met als bijzonderheid dat het met de kust is verbonden door een zanderige landengte (ook wel een tombolo genoemd).

Je kunt kiezen voor een fijn zandstrand of een kiezelstrand, afhankelijk van de kant die je uitgaat. Deze ongerepte en beschermde stranden behoren tot de mooiste van Ramatuelle en behoren ongetwijfeld tot het fraaiste erfgoed van de Var!

Als je de groene uitzondering weet te waarderen die 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® is, zal je zeker bezwijken voor de charmes en de schoonheid van deze authentieke natuurlijke stranden!

Loop, als je eenmaal op de landengte bent, door naar de oude uitkijktoren vanwaar je naar het oosten een adembenemend uitzicht hebt op Cap Camarat met zijn vuurtoren en uitzicht op de Golf van Saint-Tropez, tot aan de eilanden van Porquerolles in het westen met de wijngaarden van La Bastide Blanche en Cap Lardier.

  • Strand von Escalet – Cap Taillat
    64 Promenade de la Baie de Bon
    83350 Ramatuelle
  • Latitude : 43.168958
    Longitude : 6.646025