Duiken rond het eiland van Tintin!

Par I, Denbert, Commons.wikimedia.org

Tegenover St Raphael (1,15 uur vanaf de camping), ligt het Île d’Or (dat niets te maken heeft met onze Gouden Eilanden, ook wel ‘de eilanden van Hyères’ genoemd) dat striptekenaar Hergé misschien wel heeft geïnspireerd voor zijn album ‘Het zwarte eiland’. Bovendien wordt de doorgang tussen het eiland en het vasteland de ‘Straat van Haddock ’genoemd!

Hoewel het eiland privé-bezit is, staan de wateren er omheen hoog genoteerd in het klasssement van mooiste duikgebieden van de Méditerranée, met maar liefst 15 verschillende duikplaatsen!

Par Frédéric Ducarme, Travail personnel, Commons.wikimedia.org

Zoals altijd tijdens een duik aan de Côte d’Azur, ontdek je Posidonia zeewiervelden, prachtig koraal, zeebaarzen, zee-alen, enz., archeologische overblijfselen en wrakken, standbeelden (inclusief een zeemeermin en een maagd), en de hele fauna en flora die duiken in de Middellandse Zee zo bijzonder maken.

Ter herinnering: Camping de La Pascalinette® kan groepen tot en met 10 personen herbergen in onze Coin des Copains® (blokhutten op een geheel eigen terrein, met toegang tot het waterpark en alle faciliteiten van de camping), voor groepen of families, en er zijn ook aangepaste stacaravans voor mensen met een lichamelijke beperking.

  • Duiken rond het eiland van Tintin!
    Île d'Or
    83700 Saint-Raphaël
  • Latitude : 43.410586
    Longitude : 6.846277