"Cave des Escaravatiers", een wijndomein boordevol historie.

Op een uurtje rijden van de camping, in Puget-sur-Argens, vind je het Domaine des Escaravatiers waar je alles te weten kunt komen over de wijnmakerij.

30 hectares in het hart van de Var, gewijd aan witte wijn, rosé en rood met een AOC Côtes de Provence, geboren uit de zon van de Provence en zuivere lucht van de Méditerranée.

Het Domaine vindt zijn oorsprong in de geschiedenis van Fréjus, beroemde Romeinse stad in de Var.

Waar komt zijn appellation vandaan?

Het Provençaalse woord ‘Escaravaï’ verwijst naar de scarabee, het symbool van bodemvruchtbaarheid volgens de oude Egyptenaren. Bovendien is er ook nog het embleem van het Domaine des Escaravatiers, afgebeeld op een marmeren plaat die meer dan 50 jaar geleden op het terrein is gevonden en die getuigt van de aanwezigheid van Caius Novellius, veteraan uit het IXe Légion, dat hier gelegerd was en de wijnbouw bedreef. Dit overblijfsel en de vele amforen die op het landgoed zijn gevonden, getuigen van een wijnbouw die al sterk ontwikkeld was in de omgeving van Fréjus.

Milieuvriendelijke normen die waardevol zijn voor onze natuurcamping

Een terroir van klei-kalksteen plus alle voordelen van de Provençaalse zon en de zeelucht, maken dat de wijnen van het domaine van uitstekende kwaliteit zijn en bijzonder worden gewaardeerd om hun finesse.

De bijzonder bevoorrechte ligging maakt dat het gebruik van fytosanitaire middelen tot een minimum beperkt kan blijven, ook vanwege het gebruik van de jongste generatie gereedschappen en nauwkeurige observatie van de wijngaarden en de weersomstandigheden. Net als je 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, neemt dit wijndomein zijn milieu-verantwoordelijkheid volgens het principe van de duurzame landbouw.

Rosé, rode of witte wijn… een kleur voor elke smaak.

Het domaine produceert 70% rosé-wijn, 15% wit en 15% rood, allemaal zowel AOP Côtes de Provence als IGP Var. Met de beschikking over 13 druivensoorten, kan de wijngaard de grootste fijnproevers en meest veeleisende wijnliefhebbes tevreden stellen.

Gastronomie en cultuur tijdens je vakantie op de camping in de Var

Behalve een bezoek aan de moderne installaties van het Domaine (Let op! Uitsluitend op afspraak!), biedt La Cave des Escaravatiers elke zomer ook exposities in het kader van ‘Art et Vins’. Dat zal ook de liefhebbers van wijn en kunst – of andersom – genoegen doen!

Toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking (PMR), wijntoerisme voor iedereen!

Toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking – zoals het waterpark en een aantal stacaravans op de camping – ben je van harte welkom voor een gratis bezoek aan La Cave des Escaravatiers op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 – 13.00 uur en van 14.30 – 19.00 uur, van 01/07 t/m 31/08.

Zondags gesloten.

  • Wijndomein "Domaine des Escaravatiers" - Puget-sur-Argens
    514 Chemin de Saint-Tropez
    83480 Puget-sur-Argens
  • Phone : 04 94 55 51 80
  • Latitude : 43.44221
    Longitude : 6.69084

SCHEMA'S Wijndomein "Domaine des Escaravatiers" - Puget-sur-Argens

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 19.00 uur.
Gesloten op zon- en feestdagen.