Museum voor Geschiedenis en Kunst in Bormes

Kom je de volgende vakantie doorbrengen op onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in Zuid-Frankrijk en ben je op zoek naar een cultureel uitje in de buurt? Heb je gehoord van het MHAB, oftewel het Museum voor Geschiedenis en Kunst in de plaats Bormes? Geniet volop van je verblijf aan de Côte d’Azur en ontdek de veelzijdigheid van de Provence!

Niet te missen in de Provence, het MHAB

Het dorp Bormes-les-Mimosas op 15 minuten van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette aan de Côte d’Azur
Het dorp Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas is een van onze favoriete bestemmingen in de regio: het typische dorp met z’n de kleine winkeltjes, de kustlijn, de uitkijkpunten… en de stranden die je vindt in Nos Coins de Paradis ®! Er is ook een onlangs gerenoveerd museum waarmee je de Provence kunt ontdekken door een bezoek te brengen aan dit charmante dorp in de Provence. Het Museum voor Geschiedenis en Kunst van Bormes, dat toegankelijk is voor iedereen, ligt op minder dan 15 minuten van de camping en nodigt je uit om de geschiedenis, de cultuur en het de regio te leren kennen middels een geheel uniek en innovatief concept!

Nieuwe technologieën ten dienste van de cultuur

In haar vooruitstrevende aanpak en de wens om zich aan te passen aan alle doelgroepen, heeft de stad Bormes een volledig nieuw concept ontwikkeld, waarmee museumbezoekers een unieke ervaring kunnen beleven! Het is uitgerust met een touchpad waarmee je door de kamers van het gebouw kunt wandelen en je jezelf kunt onderdompelen in de 2400 jaar geschiedenis van Bormes-les-Mimosas en die je in het museum kunt volgen. Kunst in de 20e-eeuw, reconstructies van historische gebeurtenissen, hier maak je een echte reis door de tijd die voor jou toegankelijk is dankzij augmented reality-technologie!

Binnen de muren van dit 17e-eeuwse gebouw fungeert het museum van Bormes dus als een soort bemiddelaar tussen het verleden en de toekomst!

Museumbezoek in augmented reality.
Illustratiebeeld door Niek Verlaan van Pixabay

Liefhebbers van architectuur, schilderkunst en geschiedenis tevreden

Door zijn kunstcollectie laat het MHAB je de oorsprong van Bormes in de eerste eeuw voor Christus herbeleven, dankzij unieke meeslepende ervaringen! Het dagelijks leven in de Middeleeuwen ten tijde van de pest, de zeeslagen tegen de Engelsen, de hoogtepunten van de Landingen in de Provence… elke kamer heeft een thema waardoor je steeds meer leert over onze mooie streek in Zuid-Frankrijk.

Om er te komen vanaf de camping heb je 2 mogelijkheden: ofwel de kortste route via de D98 (13 minuten) of de mooiste via de kust via de Route de Léoube / Route de Cabasson (18 minuten). Let wel op dat het museum zich op 5 niveaus bevindt zonder lift helaas! Wil je meer informatie, ga dan direct naar de website van het museum. Reserveren wordt aanbevolen!

Strand van Léoube in Bormes-les-Mimosas in de Provence
Strand van Léoube in Bormes

En neem op de terugweg een verfrissende duik in zee bij het strand van Léoube!

Tenzij je natuurlijk liever aan de rand van de verwarmde zwembaden in het gigantische waterpark ligt te zonnebaden, lekker in één van de vele ligstoelen die hier al op je staan te wachten. Fijn even een moment van ontspanning na je culturele uitstapje!

  • Museum voor Geschiedenis en Kunst in Bormes
    103, rue Carnot
    83230 Bormes-les-Mimosas
  • Phone : 04 94 71 56 60
  • Latitude : 43.15090
    Longitude : 6.34054

SCHEMA'S Museum voor Geschiedenis en Kunst in Bormes

D'avril à novembre : du mardi au dimanche de 10h à 19h.