Het mijnmuseum Le Cap Garonne is dé plek om alles te leren over de mineralen van de Provence.

In Le Pradet, met een schitterend uitzicht over de rede van Toulon en de eilanden van Hyères, ben je welkom in de mijn van Le Cap Garonne

Met een helm op bezoek je een van mooiste mineraalmijnen ter wereld, op maar een paar kilometers van je camping voor het hele gezin

In de oude kopermijnen word je een echt geschiedenisverhaal verteld dat ook je kinderen zal boeien !

In het midden van een op zich al uitzonderlijk bosgebied, met uitzicht op de Middellandse Zee, vind je de oude kopermijnen van de Cap Garonne. Die zijn uniek omdat er een diversiteit aan mineralen en kristallen werd gevonden. Op een heuvel die tot 141 meter hoogte reikt en die deel uitmaakt van het Massif de Colle Noire, kun je trouwens prachtig wandelen over een botanisch pad met superieur panoramisch uitzicht rondom op de Îles d’Or, de rede van Toulon, Cap Sicié, Le Pradet en Carqueiranne.

Je kunt ook nog langs bij de oude fabriek, nu een ruïne, maar van de schoorsteen is nog iets over.

Die mijn uit de 19e eeuw, alsof je erbij was !

Begeleid (ongeveer een uur) of op eigen houtje, je beleeft een fascinerend avontuur dat je bij praat over het leven van de mijnwerkers van toen. Tegen een achtergrond van destijds, met levende beelden en toelichtend commentaar.

Voor een bezoek moet je je wel warm inpakken. Het hele daar door is het er nooit warmer dan 15 graden celsius !

Voor de goede orde : mensen met lichamelijke beperking zijn welkom. Voor mensen die slecht horen, is er tekst op schrift.

Verwarmde zwembaden in het waterpark

Een onvergetelijk extra voor vakantieviers in de Le Var, met een speciale belangstelling voor de mineralogie

In het musueum kom je 130 soorten mineralen tegen, waarvan 14 wereldwijd voor het eerst gevonden. Dat maakt de mijn tot de belangrijkste vindplaats van Frankrijk, op de mondiale lijst plek 20.

In een speciale zaal kun je met vrijwel alle minralen nader kennis maken.

Voor jou houdt een vakantie niet op bij tomeloos niets doen op een van de mooiste stranden van Le Var. Dus combineer je verblijf op je camping in Hyères met culturele uitspajes die vaak ook je kinderen leuk vinden.

En daarna belet niets je meer nog even een duik te nemen in een van de verwarmde zwembaden in het waterparadijs zodra je weer op de camping terug bent.

  • Het bijzondere mijnmuseum Musée du Cap Garonne in Le Pradet
    1000 chemin du bau rouge
    83220 Le Pradet
  • Phone : 04 94 08 32 46
  • Latitude : 43.08116
    Longitude : 6.04583

SCHEMA'S Het bijzondere mijnmuseum Musée du Cap Garonne in Le Pradet

Gewoon binnenlopen bij het Parcours ‘Cœur de Mine’ en de tentoonstelling ‘Découverte Exposition’ van dinsdag t/m zondag, van 14 tot 17 uur.
Met een gids vanaf 15 uur, je bent ongeveer 1 uur en 15 minuten ‘onderweg’.
RESERVEREN VERPLICHT!