Camping dicht bij het fort van Brégançon
Veel vuurtorens op het fort van Brégançon
die je kunt bezoeken vanaf de camping
Camping vlak bij Cabasson en Brégançon
Uitzicht op Cabasson en Brégançon
Vanaf het kustpad langs de Middellandse Zee

Kustpad langs de Middellandse Zee tussen La Londe en Bormes-les-Mimosas

Een fraaie groene omgeving en een speelse, eenvoudige plek voor het hele gezin? Herinneren deze woorden je ergens aan? Dit is het motto van camping Les Jardins de La Pascalinette ®, dat ook het kustpad zou kunnen omschrijven, ook wel Sentier des Douaniers genoemd (pad van de douanebeambten).

De kust van de Provence tussen het strand van Miramar in La Londe-les-Maures en het strand van Pellegrin in Bormes-les-Mimosas.
©Photos OT La Londe & Camping Les Jardins de La Pascalinette®

Een wandelpad dat over stranden gaat met uitzicht op het Fort van Brégançon en op de Gouden Eilanden

Het kustpad dat ten oosten van het strand van Argentière begint (waar je gratis kunt parkeren!) en naar Fort Brégançon leidt, biedt een heerlijke wandeling van 18 kilometer heen en terug, door idyllische landschappen. Voor de iets minder sportieve vakantieganger is er op ongeveer 7,5 km van het startpunt, een tussenstop mogelijk op het strand van Estagnol. Dit is altijd erg populair bij gezinnen.

Het niveau van wandelen is makkelijk omdat het meestal op zand plaatsvindt. Let echter op de aanwezigheid van een paar rotsachtige doorgangen tussen de stranden die geen grote problemen opleveren, maar waarvoor we je aanraden om goede schoenen te dragen.

Wandeling langs de kust van de Middellandse Zee
Wandeling langs de Middellandse Zeekust vanaf de camping

Tussen wijngaarden en dennenbossen biedt het pad, dat slingert tussen La Londe-les-Maures en Bormes-les-Mimosas, beschermde natuur en werkelijk adembenemende schoonheid.

Je gaat zeker genieten van het prachtige panorama over Port-Cros, de Pointe du Levant en het Fort van Brégançon, met panoramisch uitzicht op de Gouden Eilanden!

Je begrijpt dat het kustpad voor ons een absolute must is, aangezien je hiermee bijna alle nuances van de Côte d’Azur in één enkele wandeling kunt ontdekken!

  • Kustpad langs de Middellandse Zee tussen La Londe en Bormes-les-Mimosas
    83250 La Londe-les-Maures
  • Latitude : 43.124545
    Longitude : 6.264120