Wandelen langs de kust

©Photos OT La Londe & Camping de La Pascalinette

De groene uitzondering, een gezellige familiecamping in al z’n eenvoud… Doen die woorden u ergens aan denken? Het is het motto van onze camping dat ook zou kunnen gelden voor het Sentier du Littoral – het kustpad, ook wel bekend als het pad van de douane.

Een toepasselijke naam omdat het pad in de tijd van de revolutie vooral gebruikt werd door de grenspolitie om bij de kreken te komen waar smokkelaars hun waar aan land brachten.

Tegenwoordig zijn het vooral wandelaars op zoek naar ongerepte natuur die de voetstappen van de douanebeambten drukken zonder dat te weten. De Var beschikt feitelijk over ruim 200 km aan wandelroutes langs de kust!

Iedereen vindt hier wel ergens zijn eigen paradijsje van rust en stilte, ver weg van de drukte van de populaire stranden van de Var. Bovendien is het best mogelijk dat u al na een paar minuten lopen het perfecte plekje gevonden hebt om te ontspannen. Wordt het daar te druk, dan loopt u gewoon een stukje verder! Voortvarende wandelaars, nieuwsgierige langslopers, vissers op zoek naar een stekje, iedereen weet de unieke charmes van dit bijzondere pad te waarderen.

Een wandelpad dat langs stranden voert, langs het fort de Brégançon, met uitzicht op de Gouden Eilanden, wat wil je nog meer?

Dichter bij de camping wisselen wijngaarden, dennen en palmbomen elkaar af op de ongeveer 10 km tussen La Londe-les-Maures en Bormes-les-Mimosas. Beschermd en adembenemend natuurgebied. Wandelverenigingen uit de Var, gemeenten uit de buurt en  andere betrokkenen stellen er een eer in om de wilde schoonheid van dit gebied te preserveren. Daarom wordt u dringend verzocht om binnen de gebaande paden te blijven. Door u vooraf te informeren (bij de VVV bijvoorbeeld) leert u onderweg meer over het landschap en geniet u volop van de schoonheid ervan!

Wijnliefhebbers kunnen de befaamde wijndomeinen van de Var ontdekken, zwemmers vinden hun plekje in een kreek, en beginnende botanici kunnen de posidonia (1) of de mica (2) bestuderen.

Zoals u begrijpt is le sentier du littoral voor ons iets dat je niet mag missen, omdat je in één wandeling alle facetten van de Côte d’Azur kunt ontdekken!

©Photos OT La Londe & Camping de La Pascalinette

1- De Posidonia is een wier dat de stranden beschermt tijdens stormen, het is ontontbeerlijk voor voor het ecosysteem.

2- Mica behoort tot de mineralen en is typerend voor het gesteente van het Maures-geberge. Eenmaal ge-erodeerd verspreidt het zich in het zand.

  • Küstenwanderweg
    83250 La Londe-les-Maures
  • Latitude : 43.124545
    Longitude : 6.264120