Gratis rondleiding en proeven van olijfolie in de molen van Partégal

Cultuur en gastronomie zijn nauw met elkaar verbonden…

De Provence staat bekent om de olijven. U vindt ze bij de apéritief,-groene, zwarte, rode, tapenade – en de olijfolie mag tijdens het koken of voor de salades niet ontbreken.

Geniet tijdens uw vakantie op de camping in de Var van een culinaire uitstapje naar de oude olijfolie molen Partégal in la Farlède vlakbij Toulon.

Gratis en op een half uurtje rijden vanaf de camping Les Jardins de La Pascalinette®, kunt een tijdens een rondleiding van ongeveer een uur een olijfolie molen uit de 16e-eeuw bezoeken (die nog steeds olijfolie produceert !) Buiten kunt u een historische aquaduct bewonderen.

Tradities en moderniteit in de Var

Vanaf de oogst van de olijven tot het maken van het eindproduct, u leert alles over de olijfolie uit de Provence en kunt tijdens het proeven kennis maken met de geuren en smaken van verse olijfolie.

In de winkel is ook ruime keus aan andere producten gemaakt van olijven zoals wijnen en azijn, tapenade, jam. Deze specialiteiten zijn ook online te verkrijgen.

De beste lokale producten voor maximaal culinaire plezier !

De olijfolie van de oude molen van Partégal heeft vele prijzen gewonnen en is erg gewild onder gerenommeerde Franse koks en is dus een aanrader als u in de buurt van Hyères bent! Vergeet dus niet bij vertrek een fles heerlijke olijfolie uit de Provence in uw bagage te doen!

Openingstijden winkel

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER 9.00-12.30 en 14.00 -18.30

Geopend 14/07 -15/08 zondag gesloten

Gesloten met Pasen en 1 mei.

JANUARI ( neem contact met ons op)

FEBRUARI MAART OKT NOV DEC 9-12 en 14.00-18.00. Gesloten op zondag en maandag

Gesloten op 25 december en 1 januari

  • Vieux moulin du Partégal : oude molen van Partégal
    159 Chemin des Laures
    83210 La Farlède
  • Phone : 04 94 48 48 85
  • Latitude : 43.163651
    Longitude : 6.027300