Kwallen in het Oceanografisch Museum van Monaco
Kwallen in de Middellandse Zee
Bewaakte stranden, rustig zwemmen!
Koralen in het Oceanografisch Museum van Monaco
Monaco excursie vanaf de camping
Nieuwsgierige vakanties aan de Franse Rivièra

Tip van de camping: het Océanographisch museum in Monaco

Op slechts twee uurtjes rijden van Camping de La Pascalinette®, vind je het fraaie Monaco met z’n Oceanographisch museum.

Je kent vast wel onze liefde voor de Méditerranée, en onze verantwoordelijke aanpak met betrekking tot bescherming van de natuur van de Côte d’Azur en de zee. Dus hebben we vanzelfsprekend een zwak plekje voor dit Musée océanographique dat samenwerkt met organisaties die het maritieme gebied van de Méditerranée beschermen.

Koraal van meer dan twintig jaar oud, dat in een aquarium tot nieuw leven wordt gewekt, murenen, zwartpuntrifhaaien, verpleegstershaaien, roggen en schildpadden: het aquarium van 450.000 liter laat je kennis maken met een magische en majestueuze onderwaterwereld, alsof je er zelf ingedoken bent!

Het onderwaterleven is daar in al zijn schakeringen aanwezig en laat je er meer dan levensecht van mee genieten! Algen, clowneske anemoonvissen, kwallen, steenvissen, koffervissen, scheermesvissen… Poëtisch en subliem, maar het aquarium is niet de enige rijkdom van het museum: verschillende collecties (etnografisch, natuurkundig of zelfs artistiek) worden gepresenteerd in de prachtige zalen, te midden van hedendaagse kunst, of antieke en eigentijdse werktuigen…

Sinds kort kun je er ook de Odyssee van de zeeschildpadden ontdekken, een interactieve digitale en feeërieke voorstelling.

Een mooie Méditerrane excursie en een dagje uit waardoor je nog meer van onze schitterende natuur gaat houden, zowel op het land als in het water! Nog een kans om de wonderen van de flora en fauna van de Middellandse Zee te ontdekken!

Meer informatie en reserveringen op de site van het museum: musee.oceano.org

  • Oceanografisch Museum van Monaco
    Avenue Saint-Martin
    98000 Monaco
  • Phone : +377 93 15 36 00
  • Latitude : 43.730649
    Longitude : 7.425478

SCHEMA'S Oceanografisch Museum van Monaco

Dagelijks
van 10 – 18 uur