Het dorp Correns

Op slechts een uurtje van Camping de La Pascalinette®, ligt een heel bijzonder dorp in de Var: Correns. Het ligt ten noorden van Brignoles, de hoofdstad van de centrale Var, en sinds 1997 voor eeuwig in het ‘milieugeheugen’ gegrift als het ‘eerste biologische dorp van Frankrijk’. Het dorp ligt op een heuvel in het hart van de Provence Verte,  gedomineerd door het Fort Gibron. Oude straatjes met ‘kinderkopjes’ vormen de plattegrond van een typisch en origineel dorp. 

‘Traditionele’ wijnbouwers, en vanzelfsprekend biologische (200 hectaren AOP), een  Provençaalse markt, groenten & fruit, maar ook oude ambachten en kunstnijverheid; de inwoners doen er samen alles aan om deze duurzame ontwikkeling – die de camping zeer dierbaar is – te cultiveren en in stand te houden. 

Het dorp heeft maar liefst 17 mooie en heerlijk verfrissende fonteinen… En in Correns vind je ook olijfolie, eieren, honing, fruit en groenten, kaas, lekkere snacks en natuurlijk wijn, allemaal biologisch! 

Zelfs de dorpskapper gebruikt biologische producten!

Je snapt dat Correns een lust voor het oog is. En als je van klimmen houdt, kun je er ook nog eens naartoe door de Vallon Sourn (Châteauvert).  Correns is een paradijsje, voor jou, voor de planeet en voor iedereen!

Foto’s: ©Site officiel Correns.fr

De EcoVerts-paradijsjes van de camping bieden een mooie wandeling door de Var: het dorp Correns, zo mooi, zo bio!

  • Het dorp Correns
    83570 Correns
  • Latitude : 43.487277
    Longitude : 6.078648