De ‘sociale verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het milieu’ van Camping de La Pascalinette®

De ‘sociale verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het milieu’ van Camping de La Pascalinette®

De omgeving op de camping


We delen dezelfde waarden


De sociale betrokkenheid van de camping: wij ondersteunen deze verenigingen


Camping de La Pascalinette® hecht grote waarde aan milieubescherming, voor onze kinderen en voor onze naasten.

Ook in 2018 kreeg uw favoriete camping in de Var opnieuw het keurmerk Clé Verte toegekend (voor het eerst in 2013 verkregen), een internationaal milieukeurmerk voor toeristische accommodaties die tegen vergelijkbare tarieven een verantwoord beleid voeren met respect voor de natuur, de middelen en de mensen.

Dus om onze mooie Provençaalse natuur te beschermen heeft de camping een aantal stappen ondernomen.


1) Vermindering van het waterverbruik op de camping

  • In al onze stacaravans en sanitaires voorzieningen op de camping hebben we waterbesparende stortbakken laten installeren (minder dan 6 liter). Ook het kraanwaterverbruik wordt beperkt (Presto kranen, actieve opsporing van lekkages, enz.).
  • We besproeien tijdens de minst hete uren en bedekken de bodem rond de vegetatie met stro (mulch) dat water vasthoudt, zodat er minder besproeid hoeft te worden. Dat zorgt er ook voor een regeneratieproces van de bodem (en dus van het leven) en vergroot de microfauna van de toch al rijke bodem van de camping.

2) Vermindering van het elektriciteitsverbruik op de camping

Een aantal lanen op de camping is voorzien van verlichting via zonnepanelen, en we hebben energiezuinige verlichting geïnstalleerd in alle accommodaties en gemeenschappelijke ruimtes.


3) Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

De camping gebruikt al heel lang uitsluitend ecologisch verantwoorde en natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen voor het onderhoud van het sanitair, de stacaravans en de gemeenschappelijke ruimtes op de camping.


4) Afvalscheiding en recycling op de camping

  • Bij de uitgang van de camping vind je bakken voor gescheiden afval waar we ons herbruikbare afval in gooien. We vragen onze gasten hetzelfde te doen.
  • We hergebruiken bedrukt en ruw papier voor aantekeningen en notities.
  • Bij de receptie van de camping staat een bak voor gebruikte batterijen, die we naar de milieustraat in Hyères of in La Londe-les-Maures brengen.
  • De versleten matrassen uit de stacravans worden niet weggegooid, maar gaan terug naar onze leverancier om gerecycled te worden

5) Voorrang voor lokale producenten en dienstverleners in de Var en de Provence

  • Het restaurant van de camping werkt zoveel mogelijk met lokale producenten, zodat producten niet van ver of per vliegtuig ingevoerd hoeven te worden, waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft.
  • We hebben ook afspraken gemaakt met lokale bedrijven, bijvoorbeeld over fietsverhuur, zodat u er gemakkelijk milieuvriendelijk op uit kunt trekken.
  • Elke maandag en vrijdag in juli en augustus organiseren we een campingmarkt, met lokale producenten en ambachten.
  • Ook verder werkt Camping de La Pascalinette® met lokale bedrijven (elektricien, loodgieter, airco…).

6) Onderhoud en vernieuwing van de planten en bomen op de camping

T

Alle beplanting op Camping de La Pascalinette® gedijt op vruchtbare grond, verrijkt met natuurlijke grondstoffen (schapenmest en humus). Elke winter besteden we veel tijd aan het optimaliseren van onze groene uitzondering die Camping de La Pascalinette® zo bijzonder maakt.

In de afgelopen tien jaar hebben we ruim 19.000 bloemen, planten, struiken, bomen (heggen, waterpark, vervanging) geplant, om nog meer te kunnen genieten van al dat fraais en van de schone lucht.

De Alep-pijnbomen zijn de longen van de Côte d’Azur: hun naalden vormen de beste ‘filters’ van Zuid-Frankrijk als het op luchtzuivering aankomt! Het zijn de voornaamste bomen op de camping, en bovendien het onderkomen van de cigales. Ontdek ze langs ons botanisch parcours7) Dieenbescherming

Een groene uitzondering schept verplichtingen, er leven nogal wat dieren op het campingterrein en daar zorgen we goed voor: vossen, hazen, vogels, egels… Ze weten zich beschermd tegen jagers door het hekwerk rondom de camping. We voorzien de vogels van vetbollen in de winter, en we hebben goede contacten met dierenartsen en de LPO (dierenbescherming) als er opvang voor gewonde vogels nodig is.


8) Mensen met een lichamelijke beperking een mooie vakantie bezorgen

Sinds 2012 heeft de camping het keurmerk Tourisme&Handicap voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, en ons hele team zet zich met hart en ziel voor hen in.
De camping is partner en steunt financieel de organisatie ‘Un fauteuil à la mer’ , die met name rolstolgebonden mensen helpt volop te genieten van watersportactiviteiten in de Méditerranée (boot, jet-ski…).