De camping is partner van de organisatie ‘Handibou’

Sinds we in december 2013 het label Tourisme et Handicap kregen, heeft Camping de La Pascalinette® er alles aan gedaan om families die met een handicap te maken hebben, een onvergeteljke vakantie te bezorgen.

Sedert 2016 steunen we bovendien financieel de organisatie Un Fauteuil à la Mer, die fantastisch werk verricht om personen met een handicap onvergetelijke momenten te bezorgen in en aan het water!

We willen daarom graag ons enthousiasme voor nog een organisatie in de Var met je delen: Handibou.

Door een klein gebaar kun je ons al helpen deze organisate te steunen.

Het doel van Handibou is om HANDISPORTS-fauteuils aan te bieden aan gehandicapten in ons departement de Var.

Sport is en blijft een middel en een belangrijke factor voor sociale integratie, maar bovenal een middel voor mensen – al of niet gehandicapt – om boven zichzelf uit te stijgen.

Voor iemand met een handicap is het al gauw een probleem om aan de juiste uitrusting te komen voor een zelfstandig sportief bestaan: de kosten daarvan zijn vaak extreem hoog. Een ‘eenvoudige’ rolstoel kost rond de 3000 euro, dat is met een gemiddeld gezinsbudget gewoon niet op te brengen.

Hoe kun je met de hele familie meedoen met deze mooie actie?

Je hoeft er alleen maar de afsluitdoppen van je drankflesjes voor te bewaren (melk, softdrink, vruchtensap)… als ze maar van plastic zijn!

De organisatie Handibou zamelt de doppen in en verkoopt ze vervolgens aan een recyclingfabriek.

Dus iedereen aan de fles! Bewaar de doppen en lever ze in bij de receptie van de camping:  daar vind je de doppencontainer naast de kurkcontainer (voor de kankerbestrijding France Cancer)!


Enkele rolstoelen die Handibou financiert

Fauteuil de Handbike
Fauteuil d’athlétisme