Ontdek het botanische parcours op de camping

Culturele activiteit in de Var in de Provence: het botanische parcours van de camping!

DVanaf de opening van Camping de La Pascalinette® kunt u genieten van een nieuwe activiteit: ontdek ons botanische parcours… en bewonder heel de wereld terwijl u gewoon vakantie viert op onze camping in de Var aan de Côte d’Azur!

Waardoor onderscheidt Camping de La Pascalinette zich van alle andere campings in de Var?
Door het schitterende groen… een camping die zo lommerrijk is, is een zeldzaamheid!

Veel van onze bomen en planten bestaan al veel langer dan de 50 jaren die de camping oud is. Sommige zijn zelfs ouder dan 120 jaar.
Alle beplanting uit de jaren ‘60 zijn flink gegroeid… gewéldig gegroeid!
En tot ons grote geluk staan er ook heel veel verschillende variëteiten: zoals 10 mimosasoorten, 3 types cipressen, 3 eikensoorten, 5 varianten eucalyptus, 5 dennensoorten, enz. Onze bomen zijn zó groot geworden dat we een hijskraan (van ruim 20 meter hoog) nodig hebben om stacaravans te kunnen plaatsen zonder ze te beschadigen.
Hoe is het mogelijk dat u heel de wereld over reist terwijl u rustig op de camping verblijft? Dankzij de variëteit van onze bomen en planten.
Want hier komen ze onder meer vandaan: La Londe-les-Maures, de Var, de Provence, de Canarische eilanden, Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Arizona, Mexico, Guatemala, Chili, China, Asië, Autralië, Nieuw-Zeeland…

NB: Onze bomen zijn zó groot dat we een hijskraan gebruiken om stacaravans te kunnen plaatsen zonder ze te beschadigen!

Je spelenderwijs ontwikkelen op onze camping in de Provence? Dankzij een dynamische en op de etno-botaniek gerichte presentatie kunnen we u het volgende bieden:

Het ‘botanisch parcours’ op Camping de La Pascalinette in La-Londe-les-Maures is geheel gratis.

En geschikt voor iedereen: kinderen, tieners, volwassenen!

Wandeling van 45 minuten-1 uur. U krijgt van ons een plattegrond met uitleg mee voor onderweg