Watersporten bij de camping voor personen met een beperkte mobiliteit

De camping zet zich in voor mindervaliden

Je weet al dat we bekend staan om onze zorg en aandacht voor mindervalide vakantiegangers. Hierbij willen we je verder informeren over wat we doen en je kennis laten maken met de vereniging ‘Un Fauteuil à la mer’, (‘Een stoel in zee’) onderscheiden met het label Tourisme et Handicap.

Onze partner: Un fauteuil à la mer

Het is een vereniging in de Provence, die zich bezighoudt met 4 soorten handicaps, namelijk:

Zoals hun slogan zo mooi zegt: “Delen van je verschil is weigeren van onverschilligheid”!

Het doel van deze vereniging is het organiseren van activiteiten op zee voor alle soorten handicaps. Het hele gezin kan deelnemen aan de activiteiten.

De vereniging is gevestigd in Giens, op enkele kilometers van de camping.

De leden geven je allerlei informatie geven over diverse toeristische bezienswaardigheden en faciliteiten, die rekening houden met alle soorten handicaps. Met als doel om de mindervalide vakantieganger een zo breed en aangepast toeristisch aanbod te kunnen bieden.

Het team van de vereniging is getraind in het gebruik van drie manieren om ook mindervaliden op een veilige manier van de zee te kunnen laten genieten.

Om contact met hen op te nemen:

Un fauteuil à la mer – Renée Sabran Ziekenhuis – Boulevard Édouard Herriot – 83406, Giens

Tel: 0033 612 513 826

E-mail: ortega.thierry83@gmail.com

Website: www.unfauteuilalamer.com

camping labellisé Tourisme et handicap moteur mental auditif visuel
Tourisme&Handicap au camping pour les 4 handicaps

Op camping Les Jardins de La Pascalinette® – 4-sterrencamping hebben we verschillende aangepaste stacaravans en een systeem waarmee we ook mindervaliden in de verwarmde zwembaden kunnen krijgen, zodat ook zij daarvan kunnen genieten.

Het waterpark van de camping is volledig toegankelijk*. We bieden ook twee rolstoelen aan, vriendelijk geschonken door de vereniging, om je zo goed mogelijk te verwelkomen tijdens je vakantie in de Var, zodat het verblijf op de camping zo aangenaam mogelijk is!

*Behalve de waterglijbanen