Inzameling van kurken voor France Cancer.

Camping de La Pascalinette® is serieus, en steeds meer, betrokken bij acties ter bescherming van het milieu en ondersteuning van verenigingen die voldoen aan onze normen en waarden.Daarom voeren we sinds 2012 het label Clef Verte (miieuvriendelijk) en het keurmerk Tourisme et Handicap. Sinds 2013 maken we ons ook sterk voor de indrukwekkende uitdaging die de vereniging France Cancer op zich heeft genomen.


Onze camping, in het hart van onze groene uitzondering, beschikt over schitterende majestueuze kurkeiken (Quercus suber) waarvan de bast bijzonder geschikt is voor het vervaardigen van onder meer kurken voor de flessen van onze overheerlijke rosé de Provence!

De vereniging France Cancer zamelt fondsen in voor onderzoek naar kanker. Hoe? Eenvoudigweg door gebruikte kurken in te zamelen via partikulieren en restaurants.

Zodra vrijwilligers een ton gebruikte kurken hebben ingezameld, verkopen ze die weer aan de kurkfabrikant. Die maakt er dan geluids- of thermisch isolatiemateriaal van.

De ingezamelde gelden komen in hun geheel ten goede aan onderzoek naar kanker door de partnerorganisaties CNRS en INSERM in Nice (in de regio Provence Côte d’Azur). Tegelijkertijd is de vereniging ook present op diverse manifestaties (rommelmarkten, pétanque-toernooien, verlotingen, bals…), om de recettes op te krikken.

Hoe combineren we onze inzet om het milieu te beschermen met het onderzoek naar de ziekte die het leven van zoveel families op z’n kop zet?

Bij de receptie van Camping de La Pascalinette®, vind je een gele container waar je je gebruikte kurken in kunt deponeren en zo onze actie tegen kanker kunt steunen. Let op: uitsluitend KURKEN en geen andere afsluitdoppen!

Dus geniet* van de rosé van La Londe-les-Maures, de rosé van de Var, de rosé van de Provence of andere heerlijke wijnen… maar wel met een echte natuurkurk**!

We rekenen op je!

* met mate, vanzelfsprekend!

** uitsluitend echte natuurkurken