Besuchen La Londe

Of u nu voor het eerst naar La-Londe-les-Maures in de Provence komt, of dat u een vaste bezoeker van Camping de La Pascalinette® bent… ons stadje barst van de mogelijkheden voor uitstapjes en bezienswaardigheden. Om te ontdekken en herontdekken!

De stranden
Les Salins, Miramar, l’Argentière, L’Estagnol, Tamaris, Le Pellegrin, Cabasson, Brégançon… Alleen al hun namen!

De wijngaarden
Rondom de camping en in in de wijde omgeving van La-Londe-les-Maures… ontdek en proef de vele uitstekende wijnen, maar: drink met mate!

Château de La Coulerette, Château de La Pascalette, Château Sainte Marguerite, Saint-André de Figuières, Château des Bormettes, Château Maravenne, Château du Galoupet, Domaine Castel des Maures, Domaine du Château Vert, Domaine des Myrtes, Domaine de Tamary, Château du Carrubier, Domaine de la Cheylane, en vele andere uitstekende wijndomeinen!

De tropische dierentuin van La Londe

De tropische dierentuin van La Londe

Lees meer

Onze camping in de Var biedt zoveel verschillende bomen en plantensoorten afkomstig uit heel de wereld, dat je je al gauw in een (sub)tropisch bos waant. Het enige dat ontbreekt zijn de exotische wilde dieren! Maar die kun je vinden in de tropische dierentuin van La Londe-les-Maures, op nog geen vijf minuten afstand van Camping […]

Snorkelen door de Jardin des Mattes

Jardin des Mattes

Lees meer

Zin in een onvergetelijk uitstapje met de hele familie naar het strand vlakbij de camping? Ga op snorkelavontuur door de Jardin des Mattes… Tussen de stranden L’Argentière en Le Pellerin, tegenover de Îles d’Or (de Gouden Eilanden) bij La-Londe-les-Maures, vind je een bewegwijzerde snorkelroute waar je in alle veiligheid – het wordt nergens dieper dan […]

Watersporten
Er zijn tal van uitstekende mogelijkheden: duikclubs, zeilscholen, kajakken op zee, botenverhuur, zeevissen, het onderwaterparcours Jardin des Mattes, enz.

Wandel- en mountainbike-routes
Enkele voorbeelden uit de onuitputtelijke lijst van het Office du Tourisme en het Conseil Général du Var: De méditerrane kust, de flora van de Provence (kruiden en hun gebruik), van olijfboom tot olijfolie, van wijngaarden tot wijnen, enz.

Bezienswaardigheden

  • De dolmen (hunebedden) van Gaoutabry,
  • De mijnen van l’Argentière,
  • Het château des Bormettes…
  • Uitstapjes
  • De vele markten en beurzen, vooral van april t/m oktober
  • De lokale feesten: het festival du rire (van de lach), het jazzfestival in La Londe, het festival de Musique des Oliviers, de muziekfeesten op het strand, enz.

La Londe op internet…