Reizen zonder paspoort
Door een bezoek aan de Jardin des Méditerranées® !
Een paar uur totale ontsnapping...
op slechts een paar minuten van de camping!

Het Domaine du Rayol: een bijzondere partner van EcoVert

Op slechts 30 minuten van onze camping, ook hier… een groene uitzondering!

Meteen bij aankomst op camping Les Jardins de La Pascalinette®, ontdek je de speciale aandacht die we besteden aan het milieu, en in het bijzonder aan ons botanisch parcours.

Als onderdeel van een duurzaam ontwikkelingsbeleid, verrijkt je favoriete natuurcamping zijn schitterende park met tal van nieuwe planten- en bomensoorten. Opdat je volop kunt genieten van de prachtige méditerrane flora, doen we er alles aan om van onze camping dé groene uitzondering te maken.

Of je nu van plantkunde houdt of gewoon een blije vakantieganger bent aan de Côte d’Azur, de Jardins des Méditerranées in Rayol-Canadel-sur-Mer zijn een absolute aanrader.

Elf tuinen, elf sferen

De 20 hectares van het Domaine du Rayol zijn permanent in ontwikkeling dankzij de creatieve inbreng van de eigentijdse landschapsarchitect Gilles Clément, die ons meevoert op een wereldreis langs steeds nieuwe landschappen.

Les Jardins des Méditerranées vormen geen botanische tuin in de strikte zin van het woord. Eigenlijk biedt dit eigendom van het Conservatoire du littoral de decors en flora uit andere werelddelen met een vergelijkbaar méditerraan klimaat. Zo ontdek je de flora van Zuidoost-Californië, Centraal-Chili, de Kaapregio in Zuid-Afrika en die van Zuid-Australië. Een wereldreis, zonder de Var zelfs maar te verlaten!

Op vakantie met de familie of als stelletje in het hart van de Provence?

Bezichtigingen met of zonder gids, workshops, permanente exposities, boekhandels, café’s: alles is erop gericht om jou en je dierbaren onvergetelijke vakantie-herinneringen te bezorgen. Het Domaine du Rayol biedt gezinnen bijvoorbeeld de mogelijkheid om spelenderwijs het ecologisch tuinieren te ontdekken, evenals de verschillende landschappen waaruit het landgoed is opgebouwd. Ter info: net als bij Les Jardins de La Pascalinette®, waarvan het waterpark en een aantal stacaravans geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking (PMR), is ook hier alles toegankelijk voor iedereen.

Na een ‘groen’ uitstapje naar Australië of Chili, neem je ook nog een kijkje langs het botanische parcours van de camping en laat je je vrienden versteld staan met je kennis van de flora en het méditerrane klimaat.

Foto-credits : Domaine du Rayol® Manon Rousseau – Chloe Arregoces – Nicolas Mouny – Louis Cargill – Goscha Coutellier