Label Clef Verte (Green Key) een garantie voor een vakantie op een camping met aandacht voor het milieu.

Sinds 2012, heeft Camping de la Pascalinette® het keurmerk ‘Clef verte’ (Green Key)! Daar zijn we heel trots op en blij mee. Die erkenning stelt ons in staat om de camping verder te verduurzamen en u in een steeds milieuvriendelijkere omgeving te verwelkomen. De groene uitzondering die onze camping vormt, is niet het enige dat ons onderscheidt van andere campings in de Var, we voegen ook ons hart toe, zodat kamperen ook respect voor de natuur betekent, het verbeteren van de leefomgeving en een geslaagde vakantie voor u! !

Le label clef verte

Wat betekent Clef Verte (Green Key) ?

Het gaat om een programma van Teragir, een erkende algemene belangenvereniging, die 3800 projecten voor duurzame ontwikkeling in Frankrijk begeleidt, met zeven programma’s: Blauwe Vlag (de kwaliteit van de stranden), Green Key (ecologie en ecologische betrokkenheid van toeristische accommodaties), en onder meer Eco-Scholing.

Wat garandeert dit label?

Het werd in 1994 in Denemarken onder de naam ‘Green Key’ opgericht en is het eerste internationale milieukeurmerk voor toeristische accommodaties en restauratie. Het is een ECOLABEL, toegekend aan campings (of restaurants, dorpen, gîtes, hotels, jeugdherbergen, enz.) die zich inzetten voor het milieu en die willen helpen de ecologische omstandigheden verder te verbeteren. Dat geeft u de mogelijkheid om uw ecologische voetstap tijdens uw vakantie te verminderen. Als u kiest voor onze camping uit de meer dan 2900 accommodaties (en slechts een tiental campings in het departement Var) en restaurants met een label in 57 landen!!

Wanneer krijg je zo’n keurmerk?

Het label wordt toegekend door een onafhankelijke jury, op basis van specifieke criteria voor elk type accommodatie, en houdt rekening met verschillende milieufactoren, zoals sociale verantwoordelijkheid, waterbeheer, afvalbeheer en energiebeheer, het milieubewustzijn van personeel en klanten, leefomgeving en verantwoorde consumptie (voedsel, onderhoud, enz.).

De Clef Verte-criteria worden regelmatig opnieuw geëvalueerd om altijd aan de nieuwste milieueisen te kunnen voldoen.
Elk jaar wordt het label vernieuwd bij controle en/of verkregen bewijsmateriaal. Het label garandeert dat onze milieu-aanpak voldoet aan meer dan honderd criteria op alle gebieden van duurzaam toerismebeheer.

Waarom vinden wij dit belangrijk?

Omdat op Camping de La Pascalinette® we ons altijd afvragen hoe we onze service en de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen verbeteren, en omdat we net zo veel om onze planeet geven als om onze mooie Provençaalse natuur en om onze Coins de Paradis®! Om dat alles te behouden en te beschermen. En dat geldt dus ook voor uw familievakanties en die van uw kinderen en kleinkinderen……