Wat te bezoeken in de Provence?
Ga terug in de tijd
door een bezoekje te brengen aan het mooie dorpje Montauroux
Montauroux: dorpje in de heuvels van de Provence
Ontdek de Provence
vanaf camping Les Jardins de La Pascalinette!

Montauroux, op het kruispunt van geschiedenis en het hedendaagse leven

Een charmant Provençaals dorp dat je kunt bezoeken tijdens je vakantie in de Provence

In deze laatste aflevering van de reeks ‘Heuveldorpen in het Pays de Fayence’ stelt 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® deze week de plaats Montauroux voor.

Midden in het hart van het departement de Var in het zuiden van de Provence, onthult het dorp Montauroux een typisch Provençaalse charme, die bezoekers die op zoek zijn naar authenticiteit absoluut zal aanspreken. Tussen de geplaveide straatjes, de stenen huizen en de warme sfeer, biedt Montauroux een schilderachtig toevluchtsoord in het hart van de Provence. Ontdek samen met ons de schatten van dit dorp, tussen traditie en het moderne leven van nu.

Geschiedenis en erfgoed

Montauroux heeft een rijke geschiedenis die zelfs teruggaat tot de oudheid. Het was echter in de Middeleeuwen dat men hier van start ging met de bouw van het kasteel, dat nu gedeeltelijk gerestaureerd is. De overblijfselen van het kasteel bieden een adembenemend uitzicht op de omgeving en herinneren aan de strategische ligging van Montauroux in de regio. Het architectonische erfgoed van het dorp wordt ook gekenmerkt door de Saint-Barthélemy-kerk, een middeleeuws gebouw dat getuigt van de Provençaalse Romaanse kunst.

De schilderachtige straatjes

Net als in andere heuveldorpjes in het Pays de Fayence die je kunt vinden in de sectie Nos Coins de Paradis®, is het jezelf laten verdwalen in de smalle straatjes van Montauroux een niet te missen ervaring. De stenen gevels, kleurrijke luiken en kleine schaduwrijke pleintjes zorgen voor een authentieke sfeer. Lokale ambachtslieden en vele kunstenaars hebben zich in de loop van de tijd in het dorp gevestigd en dragen zo bij aan het behoud en de opleving van het culturele erfgoed van Montauroux.

De natuur om de hoek

Gelegen aan de voet van het Esterel-massief profiteert Montauroux, net zoals onze 100% ecologisch verantwoorde natuurcamping, van een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Wandelliefhebbers kunnen de paden verkennen die door het omliggende, mediterrane bos slingeren. De panoramische uitzichten over het meer van Saint-Cassien en de omliggende heuvels maken van Montauroux een bevoorrechte plek voor natuurliefhebbers.

Eco-verantwoorde natuurcamping in de Provence
Ontdek de natuur in de Provence

De tradities en evenementen

Montauroux viert zijn Provençaalse tradities door middel van verschillende evenementen gedurende het hele jaar. De levendige wekelijkse markten waar onze vakantiegangers dol op zijn, de culturele festivals en allerlei lokale festiviteiten tonen de dynamiek van deze gemeenschap. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de smaken van de Provençaalse gastronomie te proeven, lokale ambachten te ontdekken en deel te nemen aan gemoedelijke activiteiten.

Het moderne leven en dynamiek in Montauroux

Hoewel Montauroux sterk gehecht is aan zijn tradities, is het dorp niet minder gericht op de toekomst. Initiatieven voor het bevorderen van innovatie en duurzame ontwikkeling ontstaan ook zeker hier, terwijl de authenticiteit van de plek behouden blijft. Van hedendaagse kunstgalerijen tot kleine trendy cafés, Montauroux biedt een subtiel evenwicht tussen cultureel erfgoed en het moderne leven.

Montauroux, een juweeltje van de Provence, verleidt velen met zijn tijdloze Provençaalse charme en het vermogen om met de tijd mee te gaan. Tussen geschiedenis, erfgoed, natuur en hedendaagse dynamiek biedt dit dorp een complete ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar authenticiteit in het hart van de Provence. Of je nu een geschiedenis-, natuur- of kunstliefhebber bent, Montauroux heeft voor iedereen wat te bieden.

Ontspanningstijd in het loungebar-restaurant op camping aan zee Les Jardins de La Pascalinette ®
Loungebar-restaurant op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®

Om Montauroux vanaf de camping te bereiken, zijn er twee routes mogelijk: langs de kust (een paar minuten langer), of landinwaarts. De eerste voert je door de plaatsen Cuers, Pignans, Vidauban en Le Muy. De tweede gaat via Le Lavandou, Saint-Tropez, Sainte-Maxime en Fréjus. En wanneer je weer terugkeert van deze mooie dag, kun je een tussenstop maken in de bar-restaurant van de camping om met familie of vrienden een aperitiefje te nuttigen. 🙂

  • Latitude : 43.61868
    Longitude : 6.76032