Snorkeltocht: het krokodilleneiland

La Croix-Valmer, op 45 min van Camping de La Pascalinette®, is een kleine gemeente bij de voet van het massif des Maures, aan de baai van Cavalaire. Kom er genieten van een onderwaterparcours, geschikt voor de hele familie, in de kreek van Jovat.

Hier vind je ook schitterende posidonia-velden, en anemonen die een echte tuin vormen (de zee-anemoon is een dier, wist je dat?)

© Tomas Castelazo, www.tomascastelazo.com / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38718265

Het parcours is voorzien van informatieboeien, die de weg wijzen en iedereen het geluk gunnen om de wonderen van de Middellandse Zee te ontdekken: zee-egels, zeesterren, schelpen en kleine of middelgrote vissen, in alle kleuren van de regenboog. Een lust voor het oog, puur genieten zonder ergens bang voor te hoeven zijn: het parcours gaat niet dieper dan 3 m.

Je verbazen kan ook, er ligt een mysterieus wrak van een… betonschip!

Zwemvliezen en een snorkelmasker met pijpje zijn voldoende, maar neem wel een goede zonnebrandcrème mee, plus wat flesjes water voor de vochtvoorziening aan het eind van de zwemtocht!

Geschikt voor iedereen, informatie bij het OT La Croix-Valmer: 04 94 55 12 12

Albert Kok — Persoonlijk werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4317195

  • Snorkelen bij het krokodilleneiland
    Plage de Jovat
    La Croix-Valmer
  • Latitude : 43.176911
    Longitude : 6.603171