Het heldere water van het strand van La Courtade in Porquerolles
doet je ongetwijfeld aan de Cariben denken!
De charme van een natuurstrand met turquoise water
op minder dan 30 minuten van de camping

Bereikbaar per boot, op 30 minuten van Camping Les Jardins de La Pascalinette® via de haven van Miramar in La Londe-les-Maures, gratis parkeren.

Zand- en kiezelstrand.

Een van onze favoriete Coins de Paradis® voor een familiedagje aan het strand van Porquerolles

Het strand La Courtade ligt aan de oostkant van het dorp en is het dichtstbijzijnde en grootste zandstrand van het eiland (ongeveer 1 km). Geschikt voor gezinnen, gemakkelijk bereikbaar vanaf de haven van Porquerolles (volg de Notre-Dame-route en de borden naar La Courtade – het strand ligt ongeveer 800 meter ten oosten). De toegang ligt op 10 minuten lopen en 5 minuten fietsen vanaf de haven.

De noordoostelijke ligging betekent dat je bent blootgesteld aan de Mistralwind, maar dat je wordt beschermd tegen de oostenwind. Achter het strand bieden eucalyptus- en pijnbomen niet alleen wat variatie aan dit mooie natuurstrand, maar ook welkome schaduw als het heet wordt. De zacht glooiende toegang tot de zee vanaf het zand- en kiezelstrand vormt en veilige speelruimte voor de allerkleinsten. Aan de rechterkant, aan de andere kant van de rotsen, ligt een tweede stuk strand met ondiep water van zo’n 300 meter lengte.

Op het eerste gedeelte vanaf Porquerolles, vind je een watersportcentrum en openbare toiletten.

Kleine waarschuwing: laat geen etenswaren open en bloot liggen; dat trekt paardenvliegen aan en die kunnen heel vervelend zijn.

Na een heerlijke dag zwemmen in het turquoise water van de Méditerranée, kun je ontspannen ‘ontzouten’ in een van de verwarmde zwembaden van het waterpark of – waarom niet – even een hapje gaan eten in het restaurant van de camping als je toe bent aan een snack!

  • Strand von Courtade - Porquerolles
    Piste Notre-Dame
    83400 Porquerolles
  • Latitude : 43.00483
    Longitude : 6.21443