Reizen zonder paspoort
Door een bezoek aan de Jardin des Méditerranées® !
Een paar uur totale ontsnapping...
op slechts een paar minuten van de camping!

Le Domaine du Rayol, le Jardin des Méditerranées

Het Domaine du Rayol is een partner van de camping op minder dan een half uur rijden van camping Les Jardins de La Pascalinette®. Hier wordt op 20 hectare een zeer bijzondere begroeiing ontwikkelt. De natuur staat hier centraal, net als bij ons, zoals je natuurlijk heel goed kunt ervaren op ons

botanische pad op de camping…

Op slechts 30 minuten van de camping, vind je ook hier hele bijzondere vegetatie!

Zodra je aankomt op camping Les Jardins de La Pascalinette®, merk je de uitzonderlijke zorg die wij besteden aan het milieu en meer in het bijzonder aan ons botanische pad. In het kader van duurzame ontwikkeling verrijkt onze natuurcamping zichzelf elk jaar met veel planten en nieuwe soorten. Om de wonderen van de mediterrane flora met jou te kunnen delen, doen we er altijd alles aan om van onze camping een uitzonderlijke groene oase te maken.

Of je nu een botanische liefhebber bent of gewoon gelukkige vakantiegangers aan de Côte d’Azur, tijdens je verblijf bij ons raden we je zeker aan om de mediterrane tuinen in Rayol-Canadel-sur-Mer te gaan bezoeken!

Elf tuinen, elf sferen

Jardin d'Amérique aride © Domaine du Rayol
© Domaine du Rayol

De 20 hectare van Domaine du Rayol ontwikkelen zich voortdurend dankzij de creativiteit van Gilles Clément, een hedendaagse landschapsarchitect, die ons in staat stelt de wereld rond te reizen om nieuwe landschappen te ontdekken.

De Jardin des Méditerranées is geen botanische tuin in de strikte zin van het woord. Dit eigendom van het Conservatoire du littoral biedt decoraties en planten uit andere delen van de wereld waarvan het klimaat het dichtst bij dat van de Procence ligt. Zo ontdek je hier bijvoorbeeld, naast de flora van het Middellandse Zeegebied, ook die van Zuidoost-Californië, centraal Chili, de Kaapregio in Zuid-Afrika en die van Zuid-Australië. Zo kun je kennismaken met andere werelddelen zonder ook maar van je plek aan de Côte d’Azur weg te hoeven gaan!

Op vakantie naar zuid-frankrijk met de hele familie of gezellig met z’n tweetjes?

Een rondleiding die je zelf doet of met een gids, workshops, permanente tentoonstellingen, boekhandel, café… alles is voorhanden om prachtige herinneringen aan je bezoek mee naar huis te nemen. En dat gezellig met je familie of vrienden. Het Domaine du Rayol biedt gezinnen bijvoorbeeld de mogelijkheid om op een leuke manier de voordelen van ecologisch tuinieren te ontdekken, evenals de verschillende landschappen die deel uitmaken van het landgoed. Ook mag hier nog wel vermeld worden dat, net als op camping Les Jardins de La Pascalinette®, waarvan het waterpark en sommige stacaravans toegankelijk zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, de voorzieningen van het Domaine toegankelijk zijn voor iedereen.

Verken na je planten-uitstapje naar Australië of Chili, de botanische route van de camping en verbaas je vrienden door alles te weten op het gebied van de flora van het mediterrane klimaat!

Fotocredits: Domaine du Rayol® Manon Rousseau – Chloe Arregoces – Nicolas Mouny – Louis Cargill – Goscha Coutellier

  • Domaine du Rayol – Le Jardin des Méditerranées
    Avenue Jacques Chirac
    83820 Rayol-Canadel-sur-Mer
  • Latitude : 43.17340
    Longitude : 6.47429

SCHEMA'S Domaine du Rayol – Le Jardin des Méditerranées

Dagelijks van 09.30 tot 18.30 uur