Een dagje Italië

Zin in een uitstapje naar het land van de tiramisu?

Vanaf Camping de La Pascalinette® is het slechts twee uurtjes rijden naar de Italiaanse grens (maar je kunt er ook met de trein naartoe!). Rij langs de Côte d’Azur, en laat je verleiden door de kleurrijke gevels van stadjes als Vintimiglia of San Remo, die het dichtst bij liggen, en volop de Italiaanse charme bieden waar we zo van houden!

Sla in de buurt van de grens de grotten van Grimaldi niet over (préhistorische plaats Balzi Rossi), vlakbij Menton, aan de voet van een brede klif aan zee, met een bijzondere prehistorische geschiedenis!

Vintimiglia is befaamd vanwege zijn klimaat, zijn kiezelstranden, zijn indrukwekkende historische plaatsen, en zijn grote weekmarkt op vrijdag (Il Mercato del Venerdi).

Niet te missen: de Cathédrale de l’Assomption en de Baptistère, de Église de San Michele Arcangelo en tot slot de Spaggia le Calandre, een mythisch strand dat alleen te voet bereikbaar is.

Voor de modeliefhebbers, laat je overdonderen door de verscheidenheid aan producten die er op de vrijdagse markt te koop zijn, (pas wel op voor namaak, meestal oninteressante rommel, en vanzelfsprekend verboden), maar ook de talloze boetiekjes waar de kwaliteit de Italiaanse reputatie wordt bevestigt: sieraden, lederwaren, schoenen, kleding…

Maar ons advies: rij even door naar San Remo (een kwartiertje verder met de auto), bekend om zijn bloementeelt, en nog mooier en interessanter. Hier vind je een fraaie jachthaven, maar ook 13 stranden met blauwe vlag, het beschermde zeereservaat ‘Cinque Terre’ en het reservaat voor zeezoogdieren waar je tijdens een dagexcursie walvissen kunt spotten. Je kunt ook sporten beoefenen als duiken of kitesurfen.

Niet te missen in de stad:

  • de kerk San Siro,
  • het heiligdom Notre-Dame de la Côte (Madone de la Côte),
  • Santo Stefano (Place Cassini) een van de oudste religieuze monumenten van de stad,
  • de Russische orthodoxe kerk.

Verder is San Remo een van de weinige steden in Italië met een casino. Vergeet ook de oude stad niet die uit de middeleeuwen dateert, La Pigna, op de flanken van de berghelling gebouwd.Geniet ervan en onthou, voor als je laat op de camping terugkomt: er is een bewaakt ‘nacht’ parkeerterrein bij de ingang! 🙂

  • Een dagje Italië
    18038 Sanremo IM, Italie
  • Latitude : 43.816308
    Longitude : 7.776117