Hyères-les-Palmiers

Hyères-les-Palmiers

Ville d'Hyères

Sinds 2014 is Hyères-les-palmiers erkend als ‘Ville d’Art et d’Histoire’ (stad van kunst en historie). Op amper 15 min van Camping de La Pascalinette®, met een rijke architectonische geschiedenis die teruggaat tot aan de oudheid.

Vanaf het fort (Olbia, ‘de gezegende’) gebouwd in Almanarre, waarvan de overblijfselen nog steeds te bezoeken zijn – zowel op het land en onder water – zie je de forten van de Gouden Eilanden, het middeleeuwse kasteel, de Anglicaanse kerk, de Place des Templiers, het casino, de Villa Noailles… Je krijgt nooit genoeg van de met palmbomen omzoomde lanen, de straten waar de herenhuizen zich aaneen rijgen, waar beroemdheden hebben gewoond als Lamartine, Stevenson, Tolstoy en zelfs Koningin Victoria, om er maar een paar te noemen.

Met ruim 50 000 inwoners, beschikt de stad tegenwoordig over voorzieningen als een internationale luchthaven, ziekenhuis, wielerbaan, paardenrenbaan, enz.

Le vélodrome de Hyères

Bovendien herbergt Hyères een van de bijzonderste natuurgebieden aan de Côte d’Azur: zoutpannen. Moerasachtig gebied dat tot 1995 werd geëxploiteerd, zo’n 350 ha beslaat, onderdak biedt aan tal van trekvogels (waaronder roze en andere flamingo’s) en dat een uitzonderlijk landschap aan de Côte d’Azur vormt.

Ook interessant zijn de forten, torens, verdedigingswerken, vooral op de Gouden Eilanden, maar ook op het schiereiland Giens (la Tour Fondue). En omdat vakanties niet alleen cultureel zijn, geniet je ook van de prachtige stranden, het nationale park van Port-Cros…

Kortom, Hyères is tijdens je vakantie meer dan een bezoekje waard, tussen twee zwempartijen in het waterpark in, of twee dutjes onder de dennen van het botanisch parcours van de camping. Zo geniet je optimaal van de cultuur en de schoonheid van de Var!

Ville d'Hyères
83400 Hyères-les-Palmiers

Latitude : 43.120541
Longitude : 6.128639