Strand ongerept Provence
Ongerepte en beschermde baaien
op slechts enkele minuten afstand van de camping
Rustig strand in Hyères
Duiken in kristalhelder water
van de Crique de la Terre Rouge in Giens

Een goed bewaarde schat langs de Côte d’Azur

De stad Hyères, die op slechts een paar minuten rijden van de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® ligt, is een populaire bestemming vanwege de ongerepte stranden en betoverende landschappen in de omgeving. Onder de natuurlijke schatten van deze regio valt ook de Crique de la Terre Rouge (‘baai van de rode aarde’) op als een verborgen juweeltje, dat bezoekers een unieke ervaring aan de kust biedt.

Een palet van unieke kleuren

Ontdek de prachtige landschappen van de Middellandse Zee.
Foto-illustratie door Symeon Ekizoglou.pexels.com

Gelegen tussen ruige heuvels en de azuurblauwe zee, ontleent de Crique de la Terre Rouge zijn naam aan de kenmerkende kleur van de kliffen en rotsen die gloeien onder de mediterrane zon. De toegang tot deze baai verloopt vaak via kronkelende paden en biedt wandelaars een schilderachtig avontuur door weelderige vegetatie en adembenemende vergezichten.

De roodachtige tinten van de grond en de rotsen creëren een uniek en oogverblindend landschap, vooral in het goudkleurige licht van de ondergaande zon. Het is een geweldige plek voor liefhebbers van fotografie, omdat elk vastgelegd moment een natuurlijk kunstwerk lijkt op te leveren.

Een van de meest fascinerende kenmerken van deze baai is het kristalheldere en diepblauwe water, dat prachtig contrasteert met het intense rood van de omliggende kliffen. Duik- en snorkelliefhebbers op de camping die Porquerolles of het Port-Cros Nationaal Park al kennen vanwege hun prachtige onderwaterpanorama’s, gaan hier ook zeker vinden wat ze zoeken in de zeebodem die zo rijk is aan onderwaterleven. De rotsachtige bodems herbergen een verscheidenheid aan kleurrijke vissen, wuivende algen en koraalformaties, wat een onvergetelijke onderwaterervaring oplevert.

Een toevluchtsoord vol van rust

De Crique de la Terre Rouge biedt ook een wat meer rustige plek voor mensen die de rust willen opzoeken, weg van de drukte van de vollere stranden. Omringd door ongerepte natuur, is deze baai een toevluchtsoord van rust waar bezoekers kunnen ontspannen met het rustgevende geluid van de golven en kunnen genieten van absolute rust.

Deze goudklomp die deel uitmaakt van onze aanraders-rubriek ‘Nos Coins de Paradis’ ® is een goed bewaard gebleven, natuurlijke schat die het verdient ontdekt te worden door liefhebbers van adembenemende landschappen en rustige avonturen. Wil je eventjes weg van de drukte en levendigheid van de traditionele toeristische bestemmingen in Zuid-Frankrijk en volop genieten van rust en de natuur langs de Middellandse Zee, dan biedt deze baai aan de Franse Rivièra precies dat wat je zoekt.

Kampeervakanties aan zee in de Var
Illustratiefoto door Dimitris Vetsikas – Pixabay

Praktische informatie voor de bezoekers

 • Wandeluitrusting: vanwege de toegankelijkheid voor voetgangers raden we je sterk aan om goede wandelschoenen te dragen voor een bezoek aan de Crique de la Terre Rouge.
 • Bescherming tegen de zon: de baai ligt geruime tijd in de volle zon, dus vergeet niet om zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril mee te nemen.
 • Snorkelen en duiken: voor de complete ervaring kun je overwegen om je duik- of snorkeluitrusting mee te nemen; ter plekke kan dit ook meestal wel gehuurd worden. En voor degenen die deze ervaring nog nooit hebben geprobeerd, biedt de camping een eerste mini-proefduik in een zwembad, zodat je in alle veiligheid aan de slag kunt!
Introductie duiken op de4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in Hyères.
Eerste duikles op de camping
 • De Crique de la Terre Rouge in Hyères
  Avenue de Porquerolles
  83400 Presqu'île de Giens
 • Latitude : 43.02743
  Longitude : 6.14958