De Jardin Emmanuel Lopez in Porquerolles

De Jardin Emmanuel Lopez in Porquerolles

Een tuin vol typisch Méditerrane vegetatie van ruim een hectare. De Jardin Emmanuel Lopez in Porquerolles, op een van de prachtige îles d’Or (Gouden Eilanden), is tot ons grote genoegen een geduchte concurrent van de groene uitzondering die onze camping is. Je vindt er ook verschillende soorten palmbomen.

Emmanuel Lopez was directeur van het Parc National de Port-Cros van 1994-2004, toen Jacques Guillaume, de huidige eigenaar van Camping de La Pascalinette® er vice-president van de raad van bestuur was.
Hij ontwikkelde het nationale park, en iedereen die hem kende herinnert zich zijn enthousiasme en competentie… hij verdient deze prachtige tuin op de Gouden Eilanden!
Olijfbomen, laurierbomen, dennen, maar ook (zoals op de camping!) ‘exotische’ planten van andere continenten… Nadat u er een kijkje genomen hebt bent u waarschijnlijk voorgoed fan van ons botanische parcours!

Toegang gratis.
Het hele jaar dagelijks geopend.
Erheen: neem de veerboot naar Porquerolles; ga vanaf het dorp richting vuurtoren; de ingang ligt naast de receptie/het informatiecentrum van het Parc National de Port-Cros van Porquerolles (Maison du Parc).

dav

Photos ©OT Hyères / ©Camping de La Pascalinette®

  • Jardin E. Lopez
    Porquerolles
    83400 Hyères-les-Palmiers
  • Latitude : 42.999088
    Longitude : 6.201176

SCHEMA'S Jardin E. Lopez

Elke dag
9.30 - 12.30 uur / 14.30 - 18.30 uur