Er zijn verschillende zonnen aan de Var-hemel!
Overal in de Var en op de camping
bloeien de mimosa's in juli!

Tanneron – een heuveldorp in Zuid Frankrijk

Koninkrijk van mimosa, Tanneron is een ander heuveldorp van de Pays de Fayence

In de Var, vlakbij de 4-sterren camping Les Jardins de La Pascalinette®, is de zon in de lucht maar ook in de bomen!

Misschien denk je dat in Provence de zon alleen in de lucht schijnt? Nee hoor, het schijnt ook op de heuvels van de Var. Het verwarmt niet alleen het hart dankzij zijn lichtgele kleur, maar het verrukt ook ons ​​reukvermogen met z’n bedwelmende en betoverende geur. Tanneron is het dorp van de Var (of zelfs wel van Frankrijk) waar het meest mimosa groeit. Er zijn daar regelmatig evenementen om de emblematische bloem te feesten, door het organiseren van optochten en mimosafeesten.

Helaas zullen de zomerbezoekers van de camping de kans niet krijgen om de mimosa in bloei te zien, omdat de variëteit die tussen Bormes-les-Mimosas en Grasse groeit alleen in bloem staat tussen December en Maart. Er bestaat wel een soort mimosa die “4 seizoen” heet, en dat je bij een gespecialiseerde “mimosiste” kunt zien in Tanneron.

100% natuurcamping liefhebbers, ontdek Tanneron, een dorp die bekend is voor zijn bloemenrijkdom

Er zijn 22 buurtschappen in Tanneron. Vanuit het heuveldorp kom je hele mooie panorama’s over de Alpes-Maritimes en de grote badplaatsen tegen: Cannes, Antibes, Juan les Pins… Met erom heen, gigantische bossen die beplant zijn met mimosa’s, pijnen, kastanje bomen, eucalyptus bomen…

Voor de meest wandelliefhebbers zijn er vele wandelpaden toegankelijk vanuit het dorp: de bergkammen van Tanneron of de mimosaroute die kriskras tussen Bormes-Les-Mimosas en Grasse loopt. Een gezinswandeling in de heuvels van de Var met mooie uitzichten en heerlijke geuren.

  • Latitude : 43.58988
    Longitude : 6.86922