Bezoek en ontdek de Provence
Na de steegjes op de camping
is het nu tijd voor de straatjes van Fayence
Bezoek Fayence
bovendorp van de Var

Camping dichtbij schilderachtig Fayence

In de straatjes van Fayence ervaart u de typische Provence met haar rijke en schitterende culturele erfgoed. Ontdek allerlei bezienswaardigheden in dit plaatsje die uw vakantie in de Var echt bijzonder maken: de klokkentoren met een prachtig panorama, de Moren-poort, de fonteinen en wasplaatsen, de overblijfselen van de uitkijktoren… Vanaf Camping Les Jardins de la Pascalinette is het slechts 90 minuten rijden naar het pittoreske Fayence. Komt u verblijven op onze camping in de buurt van Fayence?

Ontdek Fayence: de leukste bezienswaardigheden en activiteiten

Het heuveldorpje Fayence is niet alleen een bestemming, maar ook een reis terug in de tijd. Op deze plek is het tempo rustig en vervaagt het moderne leven in een achtergrondgeluid van kerkklokken en het ruisen van de wind door de oude straatjes. Wandel door de smalle straatjes geplaveid met kiezels, langs oude stenen huizen met kleurrijke luiken en snuif de geur van de weelderige bloemen die de gevels sieren op.

De voornaamste bezienswaardigheid in Fayence is het overblijfsel van het voormalige kasteel van de bisschoppen van Fréjus vanaf waar u uitkijkt over de omliggende glooiende heuvels en de prachtige Esterel-bergen in de verte. Vanaf hier kunt u genieten van adembenemende panoramische uitzichten. Neem ook zeker een kijkje in de grote barokke kerk uit de 18e eeuw, gewijd aan de heilige Johannes de Doper. Verder is een klim tot aan de voet van de klokkentoren een leuke activiteit. Geniet hier van een prachtig uitzicht over de daken van het dorp en de bergen die haar omringen.

Bezoek verder de levendige markt waar lokale ambachtslieden allerlei waren verkopen. Dit varieërt van vers geplukte groenten en fruit tot handgemaakte kunstwerken en traditionele ambachten. De geur van verse kruiden en gebakken brood zweeft hier door de lucht.

Ook kunt u in de omgeving van Fayence heerlijk in het bos wandelen of fietsen. Geniet van de verschillende wandel- en fietspaden waar u schitterende panorama’s tegenkomt en tegelijkertijd de frisse lucht van het bos inademt. Na een lange wandeling is het vervolgens heerlijk om neer te strijken in het een charmant café op het dorpsplein van Fayence. Geniet van smaakvolle Provençaalse gerechten, een goed glas lokale wijn en van het heerlijke zonnetje op uw huid.

Zweefvliegen in Fayence over Frankrijk

Fayence is vooral bekend om het vliegveldje en zweefvliegcentrum waar u een prachtige vlucht kunt gaan maken. Het klimaat van de Côte d’Azur is bijzonder gunstig, waardoor er het hele jaar door ideale luchtomstandigheden zijn om te vliegen. Vlieg bijvoorbeeld met een paramotor over het meer van Saint Cassien, het Massif de l’Estérel en de diverse heuveldorpen in de omgeving. Het uitzicht zal u absoluut betoveren.

Boek uw verblijf bij Fayence op onze camping

Geniet van het prachtige terras van uw stacaravan

Na een drukke dag in het pittoreske Fayence is het heerlijk om te genieten van de rust en de natuur op onze camping. Neem een duik in een van de verwarmde zwembaden van ons waterparadijs, relax op een van de ligbedjes of bij uw eigen accommodatie of kampeerplaats. Toch toe aan wat vertier? Doe dan mee met de te gekke activiteiten die het animatieteam organiseert. Kortom, bij Camping de la Pascalinette hoeft u zich geen moment te vervelen.

  • Latitude : 43.61775
    Longitude : 6.68132