De baai van Cassis

Omdat je tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur vast wel een uitstapje naar de Bouches du Rhône wilt maken, beveelt Camping de La Pascalinette® de Calanques van Cassis aan.

© Wikipedia

Op een uurtje rijden van je favoriete camping via de snelweg (afslag Hyères) vind je het charmante stadje Cassis en het Parc National des Calanques. Een niet te missen belevenis tijdens je vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Cassis heeft een bijzonder aantrekkelijk centrum, met bloemrijke straatjes en kleurrijke huizen. Slenter er door de steegjes tot je bij het jachthaventje komt, omzoomd door restaurants, ijssalons en enkele souvenirwinkeltjes.

© Wikipedia

Vanuit de haven kun je inschepen voor een tochtje per boot langs 3, 5, 8 of 9 ‘calanques’ (kreken), naar keuze. De tripjes duren van 45 min tot 2 uur, afhankelijk van het aantal. Een ding is zeker: je kijkt je ogen uit. Turquoise water, majestueuze witte rotswanden, bijzondere flora en fauna… Een bezoek dat de omweg naar dit departement meer dan rechtvaardigt.

Weer terug in het karakteristieke haventje, zijn er diverse uitspanningen waar je in de zon kunt genieten van een goed glas of een lekker ijsje. Ter afsluiting van een mooie dag ga je natuurlijk naar het waterpark op de camping, even bubbelen in de jacuzzi, een duik in het zwembad of lekker luieren vlakbij het restaurant!

© Wikipedia

Je kunt het Parc National des Calanques ook te voet ontdekken.

By Manon

  • Baaien van Cassis
    13260 Cassis
  • Latitude : 43.213443
    Longitude : 5.535399