Uniek panorama op de Gouden Eilanden
van het strand van Rayol
Een van de favorieten van uw camping aan zee
Rayol-strand!

Het natuurlijke witte zandstrand van Le Rayol in Le Var

Ben je op zoek naar de mooiste stranden van het departement Le Var ?

Stop maar. We nemen je wel even mee….

Ontdek het sublieme strand van Le Rayol, heerlijke uren verzekerd !

Droom je van een wit zandstrand en een kritalheldere zee op maar een paar minuten van je camping aan zee Les Jardins de la Pascalinette aan de kust ? Kies dan voor het strand van Le Rayol, in Rayol-Canadel waar de beschermde omgeving je toelacht.

Je komt er als je een paar treden afloopt van een monumentale trap, die sinds een paar jaar op de aanvullende lijst van Historische Monumenten staat. Heb je meteen fantastisch uitzicht over de zee en op Gouden Eilanden.

Het strand bestaat uit twee gedeelten, gescheiden door een rots. De ene zone is privé, de andere openbaar. Er zijn daar toezichthouders die ervoor zorgen dat je er veilig zwemt.

Een uitzonderlijke plek, rustig en intiem

Als je op ziet tegen de drukte op de grote stranden, dan is dat van Le Rayol een onbetwiste aanrader. Zelfs hartje zomer zijn er niet al teveel mensen en is er dus ruimte genoeg voor je badlaken in het zand. Het strand is jaren achtereen onderscheiden met de Pavillon Bleu (Blauwe Vlag) zodat je zeker weet dat het er schoon is en dat het milieu er ontzien wordt.

Als je uit de richting Le Lavandou komt, neem de D559. Vlakbij het strand vind je aan de linker kant een gratis parking en langs de weg zijn er ook voldoende parkeerplaatsen.

Tien tegen één dat je na zo’n dag in de frisse buitenlucht honger hebt gekregen. Geen probleem, reserveer een tafel in het restaurant van je camping voor het ideale slot van een fantastische dag !

  • Het strand van Rayol – Le Rayol-Canadel
    Avenue de la Reine Jeanne
    83820 Rayol-Canadel-sur-Mer
  • Latitude : 43.15660
    Longitude : 6.47555