Ontdek Porquerolles en het erfgoed van de Var

Ontdek, tijdens je vakantie op onze camping aan zee in Hyères in Zuid Frankrijk, de forten van Provence

Wil je graag een excursie naar Porquerolles plannen, geniet er dan van om langs het fort van Sainte-Agathe te gaan

Logeer je op de gezinscamping Les Jardins de La Pascalinette® in de Var, en ben je van plan om het eiland van Porquerolles te ontdekken?

Wij hebben een hele lijst van Porquerolles z’n paradijselijke stranden bij elkaar gezocht in Onze Paradisjes®, maar op Porquerolles zal je ook dingen kunnen leren over een stuk van de geschiedenis van de Provence en over z’n verdedigingswerken.

De opmerkelijke locatie van dit indrukwekkend fort die over het dorp uitkijkt, heeft het door de eeuwen heen mogelijk gemaakt om tegelijkertijd de haven van Hyères en de Provençaalse kust te bewaken – vooral ter bescherming tegen bandieten en Morsen invasies. In 1531 besloot François 1er er een garnizoen te integreren om de eilandbewoners te beschermen.

Erfgoed van Porquerolles

Het fort wordt tegenwoordig beheerd door het National Park van Port-Cros. Het is het oudste fort van het eiland en is regelmatig gerestaureerd. Tussen de 4 meter dikke muren vindt je een permanente tentoonstelling over het natuurlijke, historische en culturele erfgoed van Porquerolles.

Sinds 2020 is er ook een uitbreiding van de tentoonstelling van de Fondation Carmignac.

Een uniek uitzicht over de haven van Hyères

De gewelfde toren van Fort Sainte-Agathe wordt bekroond door een terras met een uitzonderlijk panorama over het eiland en de baai van Hyères!

Je hebt de keus tussen een gratis bezoek of een betaald begeleid bezoek dat ongeveer 30 minuten duurt om alle geheimen van het fort te leren kennen. Mensen met een toegangsbewijs voor La Villa Carmignac krijgen korting op de entree kaart.

Als je terug komt van Porquerolles, ga dan lekker ontspannen op de ligstoelen van het waterpark van de camping of op het terras van je stacaravan!

  • Latitude : 43.00335
    Longitude : 6.22181