Historisch Domaine La Gayolle in Brignoles.

Van historie tot lekkere wijn……Ontdek de Provence aan de hand van zijn erfgoed.

Een aanrader van je natuur camping: bezoek het Domaine la Gayolle !

Een onvergetelijk uitstapje tijdens je kampeervakantie in de regio Var !

Omdat je in je vakantie méér wilt dan alleen genieten op de mooiste stranden van de Var heeft je 4-sterren camping Les Jardins de la Pascalinette® in Hyères een lijstje met de mooiste plekjes samengesteld. In onze paradijsjes vind je niet alleen de mooiste, maar ook de smakelijkste, de meest verrassende en intereressantste plekjes van de Var en de Provence. Je vakantie op een camping aan zee in zuid Frankrijk wordt onvergetelijk en voor herhaling vatbaar !

Op een paar kilometer van de camping vind je een schitterend domaine voor liefhebbers van wijn, architectuur en natuur .

Bijna 100 jaar oude platanen, die tot de ‘Arbres Remarquables de France’ (de bijzondere bomen van Frankrijk) horen op het domein dat sinds 1855 in handen van dezelfde familie is. Zeven generaties wijnbouwers die hun omgeving met hart en ziel beschermen en die alleen met verantwoorde landbouwmethodes werken. Qua wijn wordt er voornamelijk rosé geproduceerd, maar er wordt ook rode en witte wijn gemaakt, in een gebied dat al door de Romeinen gecultiveerd werd.

Deze onafhankelijke en gedreven wijnboeren werken sinds 1976 samen en vormen een vakbond van Onafhankelijke Wijnboeren in Frankijk.

Dankzij een kapel uit de 11e eeuw is het domein erkend als historisch erfgoed.

Maar voor die kapel was er in de 2e eeuw al een ‘oratoire’ (gebedsplek) die in de 9e en 10e eeuw helaas verloren ging door invasies van Sarrasines. Monniken van de Abdij Saint Victor de Marseille hebben er later een kapel neergezet.

Je wilt vast ook wel weten dat ze in de kapel ‘s werelds oudste paléo-christische sarcofaag hebben ontdekt, de geheimzinnige beeltenis van de Romeinse edelman Syagria. Dit wereldberoemde graf wordt nu tentoongesteld in het Museum des Comtes de Provence in Brignoles.

Maar voor je weg gaat, loop nog even binnen bij de boetiek van het Domaine waar je een ruime keus vindt uit streekproducten, prachtige wijnen, en dan verlekkerd op weg naar het schaduwrijke terras van je stacaravan.


 • Domaine la Gayolle - Brignoles
  Domaine la Gayolle 4481
  DN7
  83170 Brignoles
 • Phone : 09 66 81 18 28
 • Latitude : 43.39816
  Longitude : 5.97757

SCHEMA'S Domaine la Gayolle - Brignoles

Van maandag tot zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur. Zondag gesloten.