Wandelen in de Var/de Provence

Dorpjes, landschappen, stranden: tussen het af roetsjen van onze waterglijbanen en een ontspannende duik in ons verwarmde zwembad door… maak eens een uitstapje naar La-Londe-les-Maures, Hyères, in het achterland van de Var of aan Côte d’Azur. Er is genoeg te zien en te beleven tijdens uw vakantie in de Provence vanaf onze Camping de La Pascalinette!

We geven u graag enkele tips voor uitstapjes in de Var, die we u van harte aanbevelen. Vlakbij en iets verder weg van de camping.
Tourtour: ook wel het dorp in de hemel genoemd vanwege het panoramische uitzicht over de Var.

 • Het Château de la Castille: een mooi kasteel, een fraaie tuin, en een bijzonder boomtop klauter-parcours!
 • Palmenstad Hyères: een Middeleeuwse stad met z’n Tour des Templiers, magnifiek uitzicht over de rede van Hyères, plus knusse bistro’s.
 • Les Iles d’Or: de Gouden Eilanden met Port-Cros en diens Parc National, Porquerolles waar je heerlijk kunt fietsen, met prachtige stranden, het Ile du Levant…
 • De Abdij van Thoronet: een unieke en serene belevenis!
 • Het Parc du Verdon: een betoverend beschermd natuurgebied!
 • De haven van Toulon: waar de Franse Marine Nationale haar basis heeft. Onze geschiedenis, ons heden, onze Marine!
 • De Mont Faron in Toulon: een klim die de moeite waard is; per auto, per kabelbaan, te voet. Met als beloning een schitterend uitzicht, een dierentuin en een museum voor de landing van de geallieerden.
 • De lavendelvelden van het plateau van Valensole: kleuren, geuren, en honing!
 • Moustiers-Sainte-Marie: een legendarische kerststal, een riviertje, een Provençaals dorpje, een betoverende plek.
 • De basiliek van Saint-Maximin-la-Sainte-Baume: om nooit meer te vergeten. Als het bruidspaar hier ‘ja’ zegt vliegen de vredesduifjes over.
 • Het Massif des Maures: eikenbossen, een unieke vegetatie die nergens anders in de Provence te vinden is…
 • Het kapelletje van Pépiole in Six-Fours-les-Plages: een Provençaalse reis door de tijd.
 • Saint-Tropez: ooit een simpel vissersdorpje…
 • Port-Grimaud: het Venetië van de Provence!
 • Bormes-les-Mimosas: hooggelegen tegen de heuvels, een kerkhof met prachtig uitzicht, en natuurlijk mimosa…
 • Le Lavandou: tal van bistro’s en een bijzonder feest op 31 juli!
 • Collobrières: in het land van de kastanjes. Een prettig Provençaals dorp, beroemd om zijn speciale Kersttraktatie: marrons glacés, gekonfijte kastanjes!

Dat, en nog veel meer bijzondere plekjes, vormen onze ‘Coins de Paradis®’, onze Paradijsjes.

What moet je zien in de Var? Tanneron, het mimosa dorp

Tanneron – Heuveldorp van de Pays de Fayence 4/9

Lees meer

De mimosas zullen waarschijnlijk niet in bloem staan tijdens je verblijf op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, maar je kunt altijd Tanneron ontdekken, een mooi heuveldorp in de Var met prachtige panorama's over de heuvels van de Provence.

Fayence – een dorpje in de Var dat je verplicht moet ontdekken op de Côte d’Azur

Fayence – heuveldorp van de Pays de Fayence 3/9

Lees meer

Fayence, z’n historisch en cultureel erfgoed, maar ook z’n beroemde zweefvliegcentrum waarmee je de Provence vanaf de lucht kunt ontdekken tijdens je verblijf op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in La Londe.

Ontdek, tijdens je kampeervakantie, Mons een heuveldorp in de Pays de Fayence in de Var

Mons – heuveldorp in de Pays de Fayence 2/9

Lees meer

Ontdek het indrukwekkende en hoogstgelegen dorp van de Var, waar de Mont-Lachens 814 meter boven de zeespiegel groeit! Bezoek de authentieke Var en de Provence via Onze Paradisjes®

Ontdek de Var vanuit Callian, een van de heuveldorpen van Provence

Callian - een van de negen heuveldorpen van Frankrijk

Lees meer

Panoramisch uitzicht, historische overblijfselen, karaktervol dorp: dat is allemaal te vinden in Callian, een van de negen heuveldorpen van de Pays de Fayence. De camping Les Jardins de La Pascalinette® raad je aan om de authentieke Provence te ontdekken!

Visite van het fort van Sainte-Agathe op het eiland van Porquerolles in de Var

Het fort van Sainte-Agathe - Porquerolles

Lees meer

Ontspannende maar ook culturele vakanties in de Var tijdens je verblijf op een camping aan zee en het bezoek van het fort Sainte-Agathe op het eiland Porquerolles.

De eilanden van Paul Ricard: les Embiez en Bendor

De twee eilanden van Paul Ricard: Bendor en Les Embiez

Lees meer

De eilanden van Paul Ricard (les Embiez en Bendor), parels van de Middellandse Zee, zijn de ideale bestemming als je er eens even helemaal uit wilt zijn tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk. Neem je hele gezin mee op een ontdekkingstocht naar deze twee veelzijdige eilanden, die vlakbij Toulon liggen en niet ver van de 4-sterrencamping Les Jardins de la Pascalinette®.

De mooiste rede van Europa vind je in Toulon in het departement Le Var.

De rede van Toulon

Lees meer

De rede van Toulon staat al eeuwen genoteerd als de mooiste van heel Europa. Dus je kunt er eigenlijk niet omheen als je vakantie viert in het departement Le Var. Of je er nou vanaf het water of vanaf de top van de Mont Faron naar kijkt, je krijgt iets unieks te zien.

Ontdek in het Musée du Cap Garonne de minerale rijkdommen van Le Var

Het bijzondere mijnmuseum Musée du Cap Garonne in Le Pradet

Lees meer

Ontdek een van ‘s werelds mooiste en belangrijkste vindplaatsen van mineralen ter wereld. Op maar een paar minuten van de 4 sterren-camping Les Jardins de La Pascalinette in Hyères, in Le Var. Begeleid door een gids of niet, de tentoonstelling van meer dan honderden minralen boeit jong en oud !

Tijdens je vakantie aan zee is Grimaud, zo’n ’must have seen’ Provençaals dorp

Het dorp Grimaud

Lees meer

Grimaud combineert in één dorp het onaangetaste erfgoed van de Provence met de charme van de Côte d’ Azur. Dat maakt dit dorp in Le Var uniek. Op maar een paar minuten van Saint-Tropez ontdek je tijdens een onvergetelijke ontmoeting in een historisch sfeer bijna alles wat de Provence te bieden heeft.

Op vakantie in de Provence, vlakbij je camping dicht bij zee, vind je het departementale Museum van Le Var en de onderscheiden Jardin du Las. Met bomen en planten uit de hele wereld.

Het departementale Museum van Le Var- de onderscheiden tuin Le Jardin du Las.

Lees meer

Ontdek de fauna, flora, prehistorie, de geologie, de schatten van de Le Var en de Provence, in het departementale Museum van Le Var, min of meer verborgen in het hart van een bijzondere tuin ten westen van Toulon.

Cotignac : dorp in Le Var en de Provence Verte (de groene Provence).

Village de Cotignac

Lees meer

Sla tijdens je campingvakantie ‘en famille’ nooit een bezoek aan Cotignac over. Een typerend dorp in de Provence Verte (de groene Provence), niet te ver van de Gorges du Verdon.

Het Domaine La Gayolle is het perfecte culturele en gastronomisch uitstapje tijdens je kampeervakantie in de Var.

Domaine la Gayolle - Brignoles

Lees meer

Ontdek een historisch domaine tijdens je kampeervakantie in de Provence, op maar een paar minuten van de camping, het Domaine La Gayolle. Proef lokale wijnen, geniet van een schitterende architectuur in een overweldigende natuur.

Ontdek het Château de l'Aumerade tijdens je kampeervakantie in de Var

Château de l'Aumerade

Lees meer

Op slechts enkele minuten van camping aan zee Les Jardins de La Pascalinette® in La Londe-les-Maures, kun je het Domaine du Château de l'Aumerade bezoeken, wereldberoemd vanwege zijn crus classés Côte de Provence. Rondleiding, proeverijen en cursussen oenologie staan op het programma.

Musée des Gueules Rouges in Tourves

Musée des Gueules Rouges - Tourves

Lees meer

Je favoriete familiecamping in de Var tipt een uitstapje naar het museum van de Gueules Rouges in Tourves voor een ontdekkingstocht langs de geheimen van bauxiet en de fabricage van aluminium. Op slechts enkele kilometers van La Londe-les-Maures, is dit museum een attractie voor ouders en kinderen tijdens de kampeervakantie!

Domaine des Escaravatiers in Puget-sur-Argens

Domaine des Escaravatiers - Puget-sur-Argens

Lees meer

Een ideaal gesitueerd gebied in het hart van de Var waar Côte de Provence wijnen worden gemaakt met respect voor het milieu. Je natuurcamping kan het er alleen maar mee eens zijn!

De wijngaarden van La Londe, het vakmanschap van de wijnboeren uit de Provence

Cave des Vignerons Londais

Lees meer

Verfrissende, delicate en elegante wijnen staan voor je klaar als je komt proeven in de Cave des Vignerons Londais op slechts 5 minuten van de camping. Kom tijdens je kampeervakantie aan zee in de Var de bijzondere wijnen van de Côte de Provence ontdekken!

De Biscuiterie Péchés Gourmands in Hyères in de Var

Biscuiterie Péchés Gourmands

Lees meer

Traditionele koekjes, snoepgoed, chocolade… waarschijnlijk ga je niet met lege handen weg uit de boetiek ‘Péchés Mignons’ in Hyères of in Toulon! Lekkerbekjes en smulpapen op kampeervakantie aan zee in de Var kunnen hun koffers vullen met zoete herinneringen aan de Provence!

Domaine du Rayol - Le Jardin des Méditerranées

Domaine du Rayol – Le Jardin des Méditerranées

Lees meer

Op slechts 30 minuten van onze camping, nóg zo’n groene uitzondering… Ontdek de partner van onze camping, het Domaine du Rayol, op nog geen half uurtje afstand van camping Les Jardins de La Pascalinette®. Een domein van ruim 20 hectaren met een uitzonderlijke vegetatie. Hier staat het milieu voorop, net als bij ons, zoals je […]

Rondleiding en olijfolie proeven in de oude molen van Partégal

Vieux moulin du Partégal : oude molen van Partégal

Lees meer

Cultuur en gastronomie, twee perfecte ingrediënten voor een ontspannen kampeer vakantie in de Var.

Bezoek het kasteel van Entrecasteaux

Le Château d'Entrecasteaux

Lees meer

Een bezoek aan het kasteel van Entrecasteaux is zeker de moeite waard. Geniet van de prachtig tuin ontworpen door architect le Nôtre, de meubels en schilderijen uit de Middeleeuwen en de mooie omgeving.

Toerisme en wandelen in Aix-en-Provence op 1.15 uur van de camping

Aix-en-Provence : Wat te bezoeken in een dag?

Lees meer

De tips van het team van de camping voor een cultureel uitstapje in Aix-en-Provence Dankzij mijn herinneringen aan twee jaar studeren in Aix-en-Provence, ben ik bijzonder gesteld geraakt op deze stad waar je vrijwel alles te voet doet. Op ongeveer een uur van de camping vind je de culturele hoofdstad van de Provence! Op zo’n […]

Het Parc Olbius Riquier – in vlakbij Camping de La Pascalinette®

Parc Olbius Riquier - Hyères

Lees meer

Voor een gezellig familie-uitje kies je voor dit niet te missen park in de Var! De Jardin Olbius Riquier, weelderige natuur in het hart van Hyères! 7 hectares waar je bijzondere planten ziet, kinderen kunnen spelen en je een dierentuintje vindt… Een paradijsje op nog geen 10 minuten van de camping!

Ontdek La Ste Baume vanaf de Camping

Wandelen door het Massif de la Ste Baume

Lees meer

Ja, je hebt het goed gelezen, er zijn flink wat wandelmogelijkheden in La Ste Baume! Belangrijk pelgrimsoord en een paradijs voor wandelaars, met tal van magische parcours, in diverse moeilijkheidsklassen. 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® verklapt hieronder een paar van de favorieten! Let op: de eerste bewegwijzerde wandeling Tourisme & Handicap begint onderaan La […]

Aubagne – hoofdstad van de santons van de Provence

Aubagne - santons van de Provence

Lees meer

Kerstmis is voorbij, 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® heeft de kerstboom en de kerststal weer opgeborgen, maar laten we de magie nog een beetje laten voortleven… Ga tijdens je volgende vakantie eens op excursie naar het hart van de Provence, en bezoek Aubagne: op slechts 1.15 uur van de camping (als je langs de […]

Ontdek de markten van de Provence vanaf de camping

Provençaalse markten in de buurt van de camping

Lees meer

Weet je wat de mooiste markten van Frankrijk zijn? Die van de Provence natuurlijk! Beroemd en bejubeld vanwege hun typische méditerrane geuren, hun kleurrijke overdaad; de Provençaalse markten bieden alles voor een heerlijke wandeling op weg naar het strand, of om gewoon eens op een andere manier van je vakantie in de Var en van […]

Bezoek de Chartreuse de la Verne in Collobrières op een steenworp afstand van de Camping

Chartreuse de la Verne - Collobrières

Lees meer

Op een klein uurtje van Camping de La Pascalinette®, vind je in het hart van de Var en het massif des Maures, vlakbij het fraai dorpje Collobrières (12 km), lde Chartreuse de la Verne, oftewel het klooster van Gebouwd op een uitstekende rostpunt tegen mogelijke invasies, kijkt het klooster uit over een schitterend en adembenemend […]

De basiliek van St Maximin/la Ste Baume

Basilique de St Maximin

Lees meer

Op een klein uurtje van Camping de La Pascalinette®, vind je de basiliek Ste Marie Madeleine, oftewel de basiliek van St Maximin / la Ste Baume, een historisch monument sinds 1840, en een bijzonder uniek monument van de Var. De cultus van Maria Magdalena in de Provence (evenals de bedevaart naar haar tombe in Sainte-Baume) […]

Bekijk Carcès, een prachtig dorp in de Var op nog geen uur van de camping

Village et lac de Carcès

Lees meer

Op een klein uurtje van Camping de La Pascalinette® ligt het oude dorp Carcès, zonder twijfel een van de mooiste (en rustigste!) dorpen van de Var. Gelegen bovenop een heuvel (op zo’n 130 meter hoogte), is het letterlijk rondom zijn middeleeuwse kasteel gebouwd. De huizen met hun karakteristieke geglazuurde gevelstenen dateren uit de 18e eeuw. […]

Bormes-les-Mimosas - Camping de La Pascalinette®

Spiritueel toerisme in Bormes-les-Mimosas

Lees meer

4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® vertelt graag iets meer over het middeleeuwse dorp Bormes-les-Mimosas, op een kwartier afstand van de camping. Om te beginnen over het Château des Seigneurs de Fos: historisch monument sedert 1931, en gelegen op het hoogste punt van het dorp (180 m). Dit middeleeuwse kasteel werd gebouwd tussen 1257 en […]

Het heiligdom Notre Dame de Grâces in Cotignac

Cotignac - Sanctuaire ND de Grâces

Lees meer

Een wandeling door het hart van de Provence Verte, aan de voet van de Verdon, op slechts een uur van de camping: ontdek Cotignac en het heiligdom Notre Dame de Grâces.

Toeristisch uitstapje vanaf de camping naar het Musée océanographique in Monaco

Oceanografisch Museum van Monaco

Lees meer

Op slechts twee uurtjes rijden van Camping de La Pascalinette®, vind je het fraaie Monaco met z’n Oceanographisch museum. Je kent vast wel onze liefde voor de Méditerranée, en onze verantwoordelijke aanpak met betrekking tot bescherming van de natuur van de Côte d’Azur en de zee. Dus hebben we vanzelfsprekend een zwak plekje voor dit […]

Het Parc National de Port-Cros

Parc national de Port-Cros

Lees meer

Het Nationale Park Port-Cros Frankrijk telt 9 nationale parken en Camping de La Pascalinette® heeft het geluk vlak bij een ervan te liggen! Port-Cros, een van de drie Gouden Eilanden, is per boot bereikbaar en valt onder het gelijknamige nationale park, dat zich eigenlijk uitstrekt over meerdere gemeenten en een groot gedeelte van de zee: […]

De niet te missen musea van de Var

De niet te missen musea van de Var

Lees meer

Nergens voor nodig om te wachten tot het regent om cultuur, kunst en vakantie te combineren! Er zijn zoveel musea in de Var, en vaak dicht bij de camping, dat het geen enkel probleem is om een wandeling door de stad, langs het strand of in een van onze prachtige dorpen te maken en de […]

Fondation Carmignac - Porquerolles

Fondation Carmignac - Porquerolles

Lees meer

Op een steenworp afstand van het Fort Ste Agathe, op Porquerolles (een uur vanaf de camping via de Tour Fondue), ligt de Stichting Carmignac met een collectie hedendaagse kunst van zo’n 300 werken. Sinds 2018 worden er wisselende exposities gehouden, geopend voor het publiek, en is er een aantrekkelijk artistiek en cultureel programma.  Hier wordt […]

Ontdek vanaf de camping Cap Taillat en Ramatuelle

Cap Taillat, Ramatuelle

Lees meer

Op een vijftigtal kilometers van de camping (ongeveer een uur met de auto), kun je een heerlijke excursie maken over het schiereiland van St Tropez. Le sentier du littoral (oftewel het pad der douaniers) bij de gemeente Ramatuelle, biedt een prachtige wandeling met schitterende vergezichten van circa 2,5 km goed onderhouden wandelpad omzoomd door vegetatie […]

Het pad der Canonniers - Cap Taillat, Ramatuelle

Het pad der Canonniers - Cap Taillat, Ramatuelle

Lees meer

Op zo’n vijftig kilometer van de camping (circa een uurtje rijden) kun je een verleidelijke excussie maken op het schiereieland van St Tropez. Wandelen langs het kustpad (of kanonnierspad) nabij Ramatuelle, is een lust voor het oog en een uitdaging voor de voeten, met meer dan 2,5 km aangelegd wandelpad, omzoomd door (bijna) net zo […]

De botanische tuin van Le Réal – Puget-ville

De botanische tuin van Le Réal

Lees meer

Puget-ville,op een klein half uurtje van de camping, kijkt uit over het Massif des Maures, en biedt een authentieke en heel bijzondere Provençaalse omgeving. Je vindt er bijvoorbeeld de Botanische tuin van Le Réal, waar we fervente bewonderaars van zijn, en die we met ons eigen botanische parcours proberen te imiteren! Gelegen tegen de heuvels, […]

Le Castellet een middeleeuws bergdorp

Le Castellet

Lees meer

Liefhebbers van auto- en motorsport, of anders de buurman wel die fan is, hebben vast gehoord van ‘Ricard’, beter bekend als het Circuit van Castellet in de Var. Daar worden elk jaar onder meer de Bol d’Or, het kampioenschap France Supermotard, een Grand Prix voor vrachtwagens, de Grand Prix van Frankrijk Formule 1, en verschillende […]

Het Massif des Maures

Het Massif des Maures

Lees meer

Op enkele kilometers van Camping de La Pascalinette®, ligt het Massif des Maures, een kleine bergketen in de Var, tussen Hyères en Fréjus. In de loop der eeuwen is de naam van het massief diverse keren veranderd: Montem Maurum, Maura, La Maura in 1529, Las Mauras de Bormettas (Les Bormettes... doet dat niet ergens aan […]

De zoutpannen van Hyères

De zoutpannen van Hyères

Lees meer

Hoewel het om een kwetsbaar ecosysteem gaat, zijn  zoutpannen van Hyères de ideale plaats om met name de kluut, de steltloper of de legendarische flamingo te observeren. Op amper 5 min van Camping de La Pascalinette®, vlakbij het mooie kleine haventje waarover we al vertelden, Port-Pothuau, ten zuiden van Hyères, liggen de oude zoutpannen waar […]

Een dagje Italië

Een dagje Italië

Lees meer

Zin in een uitstapje naar het land van de tiramisu? Vanaf Camping de La Pascalinette® is het slechts twee uurtjes rijden naar de Italiaanse grens (maar je kunt er ook met de trein naartoe!). Rij langs de Côte d’Azur, en laat je verleiden door de kleurrijke gevels van stadjes als Vintimiglia of San Remo, die […]

De grote kattenopvang van de Mont Faron

De grote kattenopvang van de Mont Faron

Lees meer

Op een kleine drie kwartier van Camping de La Pascalinette®, bevindt zich een heel bijzonder fokcentrum voor grote katachtigen. La fauverie du Mont Faron, in Toulon, is geen traditionele dierentuin maar een centrum voor de bescherming van carnivoren, en gespecialiseerd in het in stand houden van grote katachtigen.  Uniek voor Frankrijk en voor Europa, wordt […]

Bezoek Toulon

Bezoek Toulon

Lees meer

Op 27 km van de camping ligt de stad Toulon, tussen de bergen en de zee, met liefst 300 dagen zon per jaar. Het is ook een militaire haven (de belangrijkste marinebasis van Frankrijk), en de stad barst van de monument, prachtwijken en verrassende plekken die een bezoekje waard zijn. Er is een rijke hoeveelheid […]

De baai van Cassis

Drie hoogtepunten

Lees meer

Omdat je tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur vast wel een uitstapje naar de Bouches du Rhône wilt maken, beveelt Camping de La Pascalinette® de Calanques van Cassis aan. Op een uurtje rijden van je favoriete camping via de snelweg (afslag Hyères) vind je het charmante stadje Cassis en het Parc National des Calanques. […]

‘Les trois cols' voor een mountainbike-of wandeltocht

‘Les trois cols’

Lees meer

Het Massif des Maures in de Var, waar Camping de La Pascalinette® gevestigd is,  ligt tussen tussen Fréjus en Hyères. De tocht ‘Les trois cols’, start vanaf Bormes-les-Mimisas (office de tourisme) en kan per mountainbike of te voet gemaakt worden. Een route van ongeveer 15 km, duurt zo’n 5.30 uur te voet en kent een […]

 De Moulin du Haut Jasson

De Moulin du Haut Jasson

Lees meer

Tijdens je vakantie op Camping de La Pascalinette® kun je de Moulin du Haut Jasson aan de weg naar Collobrières bezoeken. Een olijfoliemolen  waar BIO-olijfolie wordt gemaakt, essentieel voor de echte  Provençaalse keuken. De olijven van het landgoed hebben een appellation ‘AOP Provence’, wat veel zegt over hun kwaliteit. Bezoek de olijfgaard van 6 hectaren […]

 De gorges du Verdon

De gorges du Verdon

Lees meer

Zin in wat anders dan de kust en de zee ? Kijk je ogen uit bij de rivier Verdon, met zijn indrukwekkende kloven en onvergetelijke en majestueuze landschap. Trek erop uit in de Var en bezoek de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix, een van de mooiste meren van de Provence, op slechts […]

Het île des Embiez

Het île des Embiez

Lees meer

Het  île des Embiez ligt (1 km) voor de kust van Six-Fours-les-Plages vlakbij Toulon. Embiez bestaat eigenlijk uit twee eilanden, La Tour Fondue in het noord-westen en het île Saint-Pierre, met elkaar verbonden door slikken en schorren. Het haventje van Saint-Pierre is makkelijk te bereiken vanaf de haven van Le Brusc (42 km vanaf de […]

Wandelen langs de kust

Küstenwanderweg

Lees meer

De groene uitzondering, een gezellige familiecamping in al z’n eenvoud… Doen die woorden u ergens aan denken? Het is het motto van onze camping dat ook zou kunnen gelden voor het Sentier du Littoral – het kustpad, ook wel bekend als het pad van de douane. Een toepasselijke naam omdat het pad in de tijd […]

Hyères-les-Palmiers

Ville d'Hyères

Lees meer

Sinds 2014 is Hyères-les-palmiers erkend als ‘Ville d’Art et d’Histoire’ (stad van kunst en historie). Op amper 15 min van Camping de La Pascalinette®, met een rijke architectonische geschiedenis die teruggaat tot aan de oudheid. Vanaf het fort (Olbia, ‘de gezegende’) gebouwd in Almanarre, waarvan de overblijfselen nog steeds te bezoeken zijn – zowel op […]

Het dorp Correns

Het dorp Correns

Lees meer

Op slechts een uurtje van Camping de La Pascalinette®, ligt een heel bijzonder dorp in de Var: Correns. Het ligt ten noorden van Brignoles, de hoofdstad van de centrale Var, en sinds 1997 voor eeuwig in het ‘milieugeheugen’ gegrift als het ‘eerste biologische dorp van Frankrijk’. Het dorp ligt op een heuvel in het hart […]

De Villa Noailles

De Villa Noailles

Lees meer

Op nog geen 10 km afstand van de camping ligt, tegen de heuvel van het oude kasteel van Hyères, een imposant gebouw met een verbazingwekkende architectuur. Dit bouwwerk van de architect Robert Mallet-Stevens voor de burggraaf van Noailles en zijn vrouw, onderscheidt zich door de moderniteit van zijn architectuur, een waar spel van kubussen en […]

De Abbaye de Sénanque

De Abbaye de Sénanque

Lees meer

Iets verder van de camping (2 uur) dan zijn ‘kleine zusje’ de Abbaye du Thoronet, ligt de Abbaye Notre-Dame de Sénanque, een nog steeds bewoond cisterciënzer klooster in Gordes in de Vaucluse. Gesticht in 1148, abdij geworden in 1150, behoort het samen met Silvacane en Le Thoronet tot de drie ‘Provençaalse zusters’. Het ging de […]

 De Abbaye du Thoronet

De Abbaye du Thoronet

Lees meer

Op minder dan een uur van Camping de La Pascalinette®, vormt de Abbaye du Thoronet, samen met Sénanque (Vaucluse) en Silvacane (Bouches du Rhône), een van de drie cisterciënzer abdijen (behorend tot de Orde van Cîteaux) in de Provence. Ze worden ook wel de ‘drie Provençaalse zusters’ genoemd. Gesticht tussen 1160 en 1230 en verwoest […]

Excursie naar Sillans-la-Cascade

Sillans-la-Cascade

Lees meer

Lijkt een excursie naar Sillans-la-Cascade op 1.20 uur van Camping de La Pascalinette® u wat? Het is zomer, het is heet, de zon brandt en u wilt weleens wat anders dan het waterpark van uw favoriete camping? Maak een uitstapje naar het dorp Sillans-la-Cascade, vlak voor de Gorges du Verdon. Trek wandelschoenen aan, stop wat […]

Collobrières: hier wil je wandelen

Collobrières

Lees meer

Op een half uur van de camping ligt het plaatsje Collobrières uit de XIIe eeuw tegen een berghelling aangeplakt. Vooral bekend als hoofdstad van de kastanje, en vanwege zijn gekonfijte kastanjes. Maar wie even verder kijkt vindt er ook de natuurlijke schoonheid van het Maures-gebergte, met zijn typische flora van kurkeiken, heide, arbutus, duindoorn, enz., […]

Saint-Tropez

Saint-Tropez

Lees meer

Do you… do you… do you… Doet dat bekende melodietje je niet denken aan de vakantie, beroemdheden, een jonge Brigitte Bardot, of die befaamde film over gendarmes met Louis de Funès…? Ontdek Saint-Tropez, een levendige stad vol vertier, met z’n goed bewaarde erfgoed zoals het beroemde Musée de l’Annonciade. De Provençaalse markt is een niet […]

Port Pothuau, Hyères

Port Pothuau

Lees meer

Op zo’n 8 min van Camping de La Pascalinette®, ligt dit pittoreske haventje, dan zijn bestaan dankt aan de zoutwinning. Zijn naam kreeg het van admiraal Louis Pierre Alexis Pothuau, die er een militaire uitvalsbasis van maakte. De vissersschepen (Port-Pothuau was de thuishaven van zo’n 40 stuks!) moesten plaats maken voor marineschepen. Inmiddels is het […]

Ontdek het schiereiland Giens!

het schiereiland Giens

Lees meer

Op 20 minuten vanaf Camping de La Pascalinette®… Het kustpad op het schiereiland Giens. Niets beters voor het halen van een frisse neus dan een dagje genieten op het Presqu’île de Giens, bij Hyères, in een van de paradijselijke kreken. Vanaf het vertrekpunt, 300 m voorbij de haven van La Madrague, begint een 3 uur […]

Ontdek Moustiers Ste-Marie vanaf de camping

Moustiers Ste-Marie

Lees meer

Niet echt meer in de Var, maar nog steeds in de Provence, en vlakbij het Lac de Sainte-Croix en de Gorges du Verdon, vinden we Moustiers Sainte-Marie een bergdorpje dat befaamd is om z’n aardewerk: faïence… … vandaag de dag zijn er nog zo’n twaalf ateliers over die aardewerk produceren. Een fraai dorpje met pittoreske […]

Domaine de la Castille

Domaine de la Castille

Lees meer

Het schitterende Domaine de La Castille is een privédomein dat open is voor het publiek. Bezoekers kunnen een aantal aantrekkelijke wandelingen maken door het gevarieerde landschap dat onze mooie Provence te bieden heeft. Dit prachtige park van 300 hectaren wordt doorkruist door paden die langs wijngaarden, de rivier, het kanaal, de waterval, weide- en bosgebieden […]

Port Grimaud: het Venetië van de Provence

Port Grimaud

Lees meer

Je droomt van Venetië? Dat ligt hier in de buurt! Op slechts 40 km van Camping Les Jardins de La Pascalinette® vind je Port Grimaud, het Venetië van de Var. Een vissersdorp, waar de gevels van de huizen alle kleuren van de regenboog hebben. Ontdek het te voet, op de fiets of via het water.Een […]

Het strand van 'Monaco' (Pradet)

Plage du Monaco

Lees meer

Plage du Monaco Chemin de San Peyre 83220 Le Pradet Op een klein half uurtje van de camping (20 km) ligt ten westen van het badplaatsje Le Pradet, het Plage du Monaco. Niet meer dan zo’n 400 meter zandstrand in een kleine inham, maar wel een van de ‘ruigste’ stranden van de Varkust. Een prachtige […]

Shoppen in de Var

L'avenue 83

Lees meer

Als je tijdens je vakanie zin krijgt om te shoppen, dan is dit de plek die je niet mag missen. Voor sommigen is het bovendien een Coin de Paradis® ! Avenue 83, in La Valette du Var, op amper 20 autominuten van de camping. Een winkeldorp in de open lucht met meer dan 90 boetieks […]

Het strand van Sainte-Asile (St Mandrier)

Plage de Sainte-Asile

Lees meer

Plage de Sainte-Asile: Bd de Sainte-Asile 83430 Saint-Mandrier-sur-Mer Een prachtig zandstrand aan het zuidwestelijk deel van het schiereiland, en één van de stranden van St-Mandrier met het keurmerk Pavillion Bleu. Een bos van honderdjarige pijnbomen dat zich langs zo’n 3 km uitstrekt, zorgt voor voldoende schaduw om met volle teugen van dit strand te kunnen […]

Het strand van Chapelle Saint-Georges

Plage de la Chapelle St-Georges

Lees meer

Het Plage de la Chapelle Saint-Georges: Sentier du littoral, 83230 Bormes-les-Mimosas Op 15 min van de camping (10 km) – zand/kiezelstrand – betaald parkeren – restauratie in de buurt Afwisselend zand- en kiezelstrand. Het Plage de la Chapelle Saint-Georges dankt haar naam aan de kapel Saint-Georges die je op de heuvel kunt zien staan als […]

Het Fort van Brégançon

Fort de Brégançon

Lees meer

De regio Var kent een rijke historie en Camping de La Pascalinette® bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van een groot aantal bezienswaardigheden die je absoluut bezocht met hebben. Op nog geen 20 minuten van Camping de La Pascalinette® vind je bijvoorbeeld een schitterend fort, een van onze Coin de Paradis®, onze paradijsjes! In het […]

Le Lavandou

Le Lavandou

Lees meer

Voor een dagje strand, luieren en shoppen: Le Lavendou! Op 20 min van Camping de La Pascalinette®. Welkom in Le Lavandou: een vissersdorp in de Var dat zich over zo’n 12 km langs de kust uitstrekt en dat vroeger een wijk van de stad Bormes-les-Mimosas was. Je komt er via de departementale autoroute die je […]

Het château van Hyères

Le château d'Hyères

Lees meer

Camping de La Pascalinette® stelt een klim naar het Kasteel van Hyères voor. Parkeer op amper 10 minuten van de camping in het centrum van de stad. Wandel door het oude varoise stadshart en klim langzaam omhoog door de wirwar van smalle, kleurrijke straatjes en steegjes die nog uit de middeleeuwen dateren. Snuif onderweg de […]

Bormes-les-Mimosas

Bormes Les Mimosas

Lees meer

Camping de La Pascalinette® stelt een uitstapje voor naar het mooie stadje Bormes-les-Mimosas, op een kwartiertje rijden van je favoriete camping! Aangeplakt tegen z’n berghelling aan de voet van het Massif des Maures, in het hart van de Côte d’Azur met uitzicht op de Îles d’Or, is dit middeleeuwse dorp in de Var een niet […]