Camping nabij Saint-Tropez
Ontdek Saint-Tropez
Op slechts enkele kilometers van de camping
Uitstapje in de Provence
Het beroemde café Sénéquier
op de kade van Saint-Tropez

Saint-Tropez

Do you… do you… do you…

Doet dat bekende melodietje je niet denken aan de vakantie, beroemdheden, een jonge Brigitte Bardot, of die befaamde film over gendarmes met Louis de Funès…?

Ontdek Saint-Tropez, een levendige stad vol vertier, met z’n goed bewaarde erfgoed zoals het beroemde Musée de l’Annonciade.

De Provençaalse markt is een niet te missen belevenis in de Var!

Op minder dan 50 min van Camping de La Pascalinette® (circa 44 km langs een mooie kustweg), vind je dit oude vissersplaatsje dat uitgroeide tot de meest gewilde mondaine badplaats van de Côte d’Azur. Een plek waar zowel de internationale jetset als de gewone toerist de authentieke Provençaalse cultuur komt opsnuiven.

Saint Tropez, stad van artiesten en schrijvers

Voordat het de ontmoetingsplaats van sterren en dure jachten werd, was Saint-Tropez de derde Franse haven aan de Méditerranée. Het Musée de l’Histoire Maritime binnen de citadel (oude stadscentrum) opent de deur naar veertig jaar historie. Van daaruit heb je ook een schitterend uitzicht over het stadje en de baai.

Als je van moderne kunst houdt is de Galerie Richard Orlinski een ‘must’. De galerie is uitsluitend gespecialiseerd in hedendaagse kunst.

Nadat je van een heerlijke tarte tropézienne hebt gesnoept, raden we je de vlindertuin aan, de meest romantische plek van Saint-Tropez, een oase van rust waar de zinderende zomerdrukte ver weg is.

De derde ‘niet te missen’ tip op deze wandeling:  breng een bezoekje aan een van de twee boetiekjes waar de beroemde ‘sandales tropéziennes’ worden verkocht. Juist deze sandaan met platte zool en wat simpele riemjes, is zonder twijfel de beste ambassadeur van dit kleine stadje in de Var.

De gemeente beschikt over 6 stranden, het ene nog mooier dan het andere.

Kom dit mysterieuze stadje ontdekken waar de gendarmes en Brigitte Bardot nog in vrijwel elk straatje van dit Coin de Paradis® terug te vinden zijn…

En om de beruchte files op de Route du Soleil te omzeilen kun je het beste de veerpont vanaf La Londe in de buurt van de camping nemen. Onze partners van Les Bateliers de la Côte zetten je graag over (kaartjes verkrijgbaar bij de receptie van de camping).

  • Saint-Tropez
    2 Place de l'Hôtel de Ville
    83990 Saint-Tropez
  • Latitude : 43.274522
    Longitude : 6.638853