Parken en kastelen die je kunt bezoeken in de Provence
Prachtige Franse tuin in de stijl van Le Nôtre
bij het kasteel v an Entrecasteaux
Wat te zien in de Provence: het kasteel van Entrecasteaux
Ontdek het rijke erfgoed van de Provence
Entrecasteaux met z’n fort en Franse tuinen

Château d’Entrecasteaux, een cultureel uitstapje in de Var

Geniet van cultuur op vakantie in de Var!

Na een dagje zon, zee en strand heeft u misschien zin om iets nieuws de ontdekken ! Wij zijn fan van kastelen en hebben een paar tips in Nos Coins de Paradis /Onze paradijsjes® van de Var.

Op ongeveer een uurtje rijden vanaf camping 4 **** Les Jardins de La Pascalinette® , reizend door een prachtig landschap van kastanjebomen en bossen, komt u aan in het dorpje Entrecasteaux. Het kasteel van Entrecasteaux, een van de mooiste uit de Var, is een fort uit de 11e-eeuw en het kasteel werd er in de 16e-en 17e eeuw bijgebouwd en daarna volledig gerestaureerd.

Het kasteel werd bewoond door prominente figuren zoals de zwager van Madame de Sévigné, François de Grignan en de Admiraal van Entrecasteaux die van Louis XVI de opdracht had gekregen de graaf La Pérouse, een Frans marineofficier en ontdekkingsreiziger wiens expeditie verdween in Oceanië, te gaan zoeken.

Naar een paar jaar verwaarloosd te zijn, is het kasteel prachtig gerestaureerd en biedt nu een museum. Dankzij de Britse schilder Hugh Ian Macgarvie-Munn is het kasteel nu een historisch monument.

Alain Gayral is vandaag de dag de eigenaar van het kasteel en is nog steeds bezig met het uitbreiden van de collectie meubels, tapijten en schilderen uit 16e-en 17e eeuw.

Wij zijn fan van de tuin ontworpen door architect Le Nôtre.

Parc du château avec son jardin façon Le Nôtre

Als u, net als wij, gepassioneerd bent door de natuur is en een bezoek aan de tuin een ‘must’. Geïnspireerd door de tekeningen van Le Nôtre ( geweldige createur van de tuinen van de kastelen van Versailles en de Vaux le Vicomte) heeft de Marquise de Sévigné het model van de tuin van Versailles aan haar zwager overgedragen voor het creëren van de tuin van kasteel Entrecasteaux. De grote fontein in het midden , een prachtige trap en gras omgeven door hofjes en bloemperken zijn hier voorbeelden van.

Ontdek de geschiedenis en cultuur van de Var !

Bewonder naast de prachtige tuin ook de 16e – eeuwse keuken en de theater kostuums uit deze periode. Op de terugweg is een bezoek aan de Abdij van Thoronet ook zeker de moeite waard.

  • Het kasteel van Entrecasteaux
    2 Rue le Courtil
    83570 Entrecasteaux
  • Phone : 04 94 04 43 95
  • Latitude : 43.515596
    Longitude : 6.243044

SCHEMA'S Het kasteel van Entrecasteaux

Van maandag tot zondag:
16.00 - 17.30 uur
Zaterdag gesloten.