Bezoek Carcès vanaf de camping

Op een klein uurtje van Camping de La Pascalinette ligt het oude dorp Carcès, zonder twijfel een van de mooiste (en rustigste!) dorpen van de Var. Gelegen bovenop een heuvel (op zo’n 130 meter hoogte), is het letterlijk rondom zijn middeleeuwse kasteel gebouwd. Een leuke bestemming voor een dagje weg tijdens uw vakantie.

Wat is er te doen in Carcès?

Het eerste wat uw opvalt tijdens een bezoek aan Carcès zijn waarschijnlijk de gebouwen. De huizen met hun karakteristieke geglazuurde gevelstenen dateren uit de 18e eeuw. Het kasteel, waar nu tentoonstellingen worden gehouden, dateert uit de 16e eeuw en werd gedeeltelijk verwoest na de Tweede Wereldoorlog en weer gerenoveerd rond de jaren 2000. U kunt gratis bij het kasteel naar binnen (m.u.v. tentoonstellingen).

Laat u ook verleiden door de watervallen van de Caramy, de rivier die ontspringt in het Massif de la Sainte Baume, en die zich bij Carcès in de rivier Argens stort. Een geweldige rustplek voor een picknick tijdens een wandeltocht!

Ook een bezoek waar is de gemeenschappelijke wijncave (of ‘het gehucht van de wijnboeren’). Hier vindt u vooral rosé, die u er natuurlijk ook kunt proeven en kopen!

Wilt u graag een middagje ontspannen? Bezoek dan het meer van Carcès, dat vroeger het ‘lac de la fontaine d’Ajonc’ werd genoemd. Op een klein kwartiertje van het dorp vindt u 8 kilometer oever waar u heerlijk kunt ontspannen. Lekker koel en in de schaduw. Ga vissen bijvoorbeeld, men noemt het water hier zelfs een vissersparadijs! Verder kunt u er paardrijden, fietsen (vooral terreinfietsen!) en zelfs bergbeklimmen (de klif van Brauch).

Carcès is ook het vertrekpunt voor tien wandelparcours in de omgeving! Er is dus genoeg te doen voordat u op de camping in de jacuzzi springt om de benen even te ontspannen…

Carcès kan ook het eindpunt zijn van een dagwandeling door de Provence Verte: op zo’n 11 km van het biodorp Correns, 13 km van Le Thoronet en zijn schitterende cisterciënzer abdij, en op 20 kilometer afstand Châteauvert voor de klimliefhebbers, dit dorp heeft werkelijk alles voor iedereen!

Verblijf op een camping vlakbij Carcès

Een dagje naar Carcès is een betoverende ervaring in het hart van de Provence, Frankrijk. Ontdek dit pittoreske dorpje met zijn middeleeuwse charme, gelegen tussen glooiende wijngaarden en het azuurblauwe Lac de Carcès. Carcès biedt een authentieke en ontspannende dag in een schilderachtige Provençaalse omgeving. Verblijf op Camping de La Pascalinette om gemakkelijk een bezoek te kunnen brengen aan het gezellige Carcès. Op de camping heeft u de keuze uit standaard staanplaatsen of luxere accommodaties. Voor iedere wens en gezinssamenstelling is er een optie te vinden. Bekijk het aanbod en boek uw vakantie!


  • Village et lac de Carcès
    83570 Carcès
  • Latitude : 43.451733
    Longitude : 6.201344