De gorges du Verdon

Zin in wat anders dan de kust en de zee ? Kijk je ogen uit bij de rivier Verdon, met zijn indrukwekkende kloven en onvergetelijke en majestueuze landschap.

Manon Amoureux©

Trek erop uit in de Var en bezoek de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix, een van de mooiste meren van de Provence, op slechts 1.45 uur vanaf Camping de La Pascalinette®.

Rondom het Lac de Sainte-Coix is er ruimschoots parkeergelegenheid. Vergeet je badpak niet, want je kunt heerlijk zwemmen in dit verfrissende zoetwatermeer  van zo’n 10 km lang en 3 km breed. Je kunt het meer ook per elektrische boot verkennen. Er zijn snacks en drankjes te koop voor wie de picknickmand vergeten is.

Manon Amoureux©

Pak daarna de auto naar de Pont  Galetas. Ook hier volop parkeergelegenheid. Je kunt er een kano/kajak of een waterfiets huren, of met een elektrisch bootje de majesteitelijke schoonheid van de omgeving ontdekken. Je vaart door de Gorges, en krijgt het schitterende landschap in al zijn adembenemende schoonheid te zien. Onderweg af en toe een tussenstop voor een verfrissende duik in het altijd turquoise water.Tot slot, als je er de moed nog voor hebt, kun je de kloof van bovenaf bewonderen, door de wegwijzers omhoog te volgen. Waarna je terugeert naar Camping de La Pascalinette®, om bij te komen van alle inspanningen en te genieten van een diner in het restaurant van de camping.

  • De gorges du Verdon
    83630 Les Salles-sur-Verdon
  • Latitude : 43.777185
    Longitude : 6.20897